nije nemoguće, ali...

Najgori scenarij? Na Valentinovo 2019. godine moguć je sraz Dinama i Crvene zvezde

10.11.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Dinamo je svoj dio posla odradio, osigurao je proljeće u Europi i posljednje dvije utakmice u skupini Europske lige trebao bi iskoristiti za potvrdu prvog mjesta. Crvena zvezda je 'dobila krila' nakon što je pobijedila Liverpool u Ligi prvaka, na Marakani sanjaju proljeće i zazivaju utakmicu s 'modrima'

I veća su se čuda događala, ali na neka je trebalo čekati. Tako je i Dinamo, prvi put nakon 1970. godine uspio osigurati proljeće u Europi i sigurno će igrati šesnaestinu finala Europske lige.

'Modrima' u posljednje dvije utakmice u skupini - doma protiv Anderlechta i u gostima kod Fenerbahčea - treba jedan jedini bod kako bi osigurali prvo mjesto u skupini. Tako bi u ždrijebu šesnaestine finala imali status nositelja, ali potencijalno ne bi mogli izbjeći neke od momčadi iz Lige prvaka (trećeplasirane momčadi iz skupina LP-a nastavljaju natjecanje u Europskoj ligi, ali neke imaju slabije koeficijente i u ždrijebu neće biti nositelji).

I tu se priča 'zakuhala' jer postoji šansa da se u šesnaestini finala Europske lige sastanu Dinamo i Crvena zvezda! Da, po prvi put od raspada bivše državne tvorevine i sukoba na Maksimiru 13. svibnja 1990. godine.

Dakle, trebalo bi se dosta toga posložiti da do novog susreta napokon i dođe, ali nije nemoguće... Dinamo bi, ako osvoji prvo mjesto u skupini u ždrijebu bio nositelj te bi izbjegao najjače momčadi koje dolaze iz Lige prvaka. Tu u priču 'upada' Crvena zvezda koja je u Ligi prvaka u skupini s Liverpoolom, Napolijem i PSG-om. Za sada je Zvezda četvrta s četiri osvojena boda, ali na Marakani vjeruju - posebice nakon što su pobijedili Liverpool 2:0 - da mogu i do trećeg mjesta. PSG im bježi samo za bod, a Liverpool i Napoli za dva te je do kraja sve moguće.

  • +11
Europska liga, skupina D: Dinamo - Spartak T. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Uspiju li 'crveno-beli' osvojiti treće mjesto u skupini sezonu će nastaviti u Europskoj ligi, ali u ždrijebu šesnaestine finala ne bi bili nositelji i tako bi - teoretski - mogli izvući Dinamo!

Scenarij nije nemoguć - Dinamo ostane prvi u skupini Europske lige, Zvezda bude treća u skupini Lige prvaka, pa ih još ždrijeb spoji u šesnaestini finala... Dogodi li se takvo čudo prvi susret igrao bi se u Beogradu na Valentinovo 14. veljače 2019. godine, a uzvrat na Maksimiru sedam dana kasnije.

Iako je sve to još u fazi znanstvene fantastike, u Uefi su već sada spremni na najgori scenarij. Učinit će sve da se Dinamo i Zvezda zaobiđu u što većem luku...

  • +6
Liga prvaka: Beograd: Crvena zvezda - Liverpool - nogomet Izvor: Profimedia / Autor: n.n.