nakon sedam godina

Najtrofejniji europski trener Željko Obradović iznenada napustio Fenerbahče, a odlazi i stručnjak s NBA iskustvom; je li ovo zaista razlog?

24.06.2020 u 10:03

Bionic
Reading

Želimir Željko Obradović, najtrofejniji europski trener koji je u karijeri devet puta vodio svoje momčadi do krova Europe, napustio je klupu Fenerbahčea

Kako se doznaje 60-godišnji Željko Obradović vodio je pregovore tjedan dana s čelnicima kluba oko produženja ugovora, ali dogovor nije postignut.

Je li razlog visoka plaća, kakvu je dosad imao Obradović koji je navodno godišnje zarađivao oko tri milijuna eura, nije poznato.

Poznato je kako kriza trese sport u cijelom svijetu i kako su neki klubovi doživjeli velike gubitke.

Doznaje se kako je Obradović u dogovoru s obitelji donio konačnu odluku da nakon sedam godina napusti Istanbul.

No, da se nešto događa u Fenerbahčeu dokaz je i odlazak glavnog menadžera Maurizija Gherardinija, čovjeka s NBA iskustvom, a već se i spominje kako je glavni kandidat za preuzimanje Fenerbahčea je Ufuk Sarica, aktualni trener Karsyake, kao novi glavni menadžer spominje se legendarni igrač Ibrahim Kutluay.

'Kao što je poznato, naš cijenjeni trener Željko Obradović došao je u Istanbul prošli tjedan i sastao se s predsjednikom Alijem Kočom, kao i sa predsjednikom Semihom Ozsojem, oko planova za novu sezonu. Nakon pregovora, naš trener vratio se u svoju zemlju prošlog petka i želio je da donese konačnu odluku posle sastanka sa obitelji. Nažalost, želimo naglasiti kako je naš trener poslao svoj odgovor klubu te odlučio da ne bude dio tima ove godine. Kao arhitekta brojnih uspjeha, koji je došao u Fenerbahčeovu porodicu u sezoni 2013/14. i osvojio Euroligu 2017, moramo poštivati ovu odluku našeg cijenjenog trenera Željka Obradovića, legende Fenerbahčea. On će zauvijek biti dio obitelji Fenerbahčea, s ostvarenjima i neopisivom radošću koju nam je donio', piše u priopćenju kluba.

No, iz krugova bliskih Obradoviću još prije su dolazile informacije kako je i prije dolaska na klupu Fenerbahčea imao veliku želju postati prvi europski trener na klupi NBA momčadi. Navodno je bio blizu dogovora s nekoliko klubova (LA Lakersi tada su pokazali interes, op.a.), ali sve je propalo zbog bizarnog razloga. Odbio je klasični intervju kakav je uobičajen u NBA ligi na kojem se do najsitnijih detalja ispituje potencijalni trener. Dakle, novac ipka nije bio ključan u odluci da napusti Fenerbahče pa se stoga mnogi pitaju je li ipak NBA izazov glavni razlog?

Je li napokon došlo vrijeme da Obradović krene prema NBA ligi ili će možda cijelu sljedeću sezonu pauzirati doznat će se vrlo brzo. Planove koje ima znaju samo on i uži članovi obitelji.