PREPORUKA VLADE

Najveća svjetska sila je u paničnom strahu!

04.02.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Olimpijske igre u Sočiju bit će pravi izazov za osiguranje zbog terorističkih prijetnji islamskih radikala, a jedna od njihovih meta mogli bi biti američki sportaši i turisti

Najveće mjere osiguranja bit će oko američkih natjecatelja koji su ozbiljno shvatili prijetnje. Američka vlada je tako preporučila svojim državljanima da za vrijeme Igara u Rusiji ne nose odjeću s američkim obilježjima.

'Da, rekli su nam da ne nosimo odjeću s američkim znakovima, ali ja imam veliko povjerenje u osiguranje pa me to previše ne zabrinjava', izjavio je snowboarder Greg Bretz.

No za razliku od njega, drugi nisu toliko smireni. Tako je branič hokejaške reprezentacije SAD-a Ryan Suter otkrio da zbog straha od terorističkih napada njegova obitelj (supruga i dvoje male djece) neće doputovati u Soči da bi ga gledali na ledu.

Nije jedini čija se obitelj predomislila. Rusi su uložili 50 milijardi dolara (Putinova oporba tvrdi da je gotovo pola ukradeno) da bi to bile najbolje Igre u povijesti, ali bez obzira na silan novac, nisu uspjeli pronaći rješenje za paniku i strah koji postaju sve izraženiji kako se bliži početak Olimpijade.