psk_2

Izbornik presudio

Nakon hat-tricka upitan za Euro: Neće mi biti teško izostaviti ga jer imamo Moratu

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 06.06.2024 09:39
  • Objavljeno 06.06.2024 u 09:30
Bionic
Reading

Odabranici izbornika Luisa de la Fuentea slavili su s 5:0, pri čemu su četiri gola postigli u u drugom dijelu

Španjolski izbornik Luis de la Fuente izjavio je da se njegova momčad vratila u natjecateljski ritam pobjedom od 5:0 nad Andorom, a igrači su se ponovno integrirali u nacionalnu momčad, što je bio glavni cilj ove prijateljske utakmice.

'Ostvarili smo cilj koji smo zacrtali. Integrirati se i vratiti se opet u natjecateljski ritam,' rekao je na konferenciji za medije u gradu Badajozu.

'Večeras smo, uz poštovanje prema Andori, mi bili pravi rival. Rasli smo tijekom utakmice i održali koncentraciju do posljednje minute,' napomenuo je De la Fuente.

Pohvalio je svoje nogometaše, naglasivši da su spremni za natjecanje na visokoj razini.

Bit će mu, prema njegovim riječima, teško obavijestiti trojicu igrača da neće biti na konačnom popisu, jer su svi pokazali izuzetno zalaganje i spremnost.

'Pred nama su još dva treninga za procjenu. Odluku o igračima koji će putovati na Europsko prvenstvo donijet ćemo nakon pažljivog i temeljitog razmatranja,' izjavio je.

De la Fuente je na pripreme pozvao 29 igrača, ali na prvenstvo u Njemačku može povesti samo 26.

Mikel Oyarzabal, 27-godišnji napadač Real Sociedada, ušao je u igru u drugom poluvremenu i postigao tri gola protiv Andore. Izbornik je upitan hoće li mu biti teško izostaviti ga iz početne postave za utakmicu protiv Hrvatske na otvaranju Europskog prvenstva 15. lipnja.

'Neće mi biti teško jer imamo i Moratu, Joselua i Ferrana. Lako je staviti bilo koga od njih jer su svi kvalitetni i sposobni zaigrati u prvoj postavi,' odgovorio je De la Fuente.

Španjolsku prije početka EURO-a čeka još i utakmica protiv Sjeverne Irske 8. lipnja u Palma de Mallorci.Furija će otvoriti Europsko prvenstvo susretom protiv Hrvatske 15. lipnja u Berlinu. Zatim će 20. lipnja igrati protiv Italije u Gelsenkirchenu, a grupnu fazu završiti utakmicom protiv Albanije 24. lipnja u Düsseldorfu.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal