Stroj za golove - Oršić

Napadač Dinama otkrio zašto je odbio milijunske ponude; njegove iskrene riječi svakog navijača 'modrih' ostavile su bez teksta

09.01.2020 u 15:36

Bionic
Reading

Kada je Mislav Oršić u ljeto 2018. godine stigao u zagrebački Dinamo iz Južne Koreje malo je bilo poznavatelja nogometa koji su u njemu vidjeli novog 'kapitalca modrih', a kamoli potencijal za hrvatsku reprezentaciju. Godinu i pol dana kasnije Mislav Oršić je prvi strijelac Dinama i napadač za kojeg se raspituju europski velikani. I kandidat je za mjesto u napadu Hrvatske na Europskom prvenstvu

Sezona 2019/20. sjajno je počela za 27-godišnjeg Mislava Oršića koji je u europskim natjecanjima zabio sedam golova dok je u HT Prvoj ligi postigao 11 golova te je uz to upisao pet asistencija. Sezona iz bajke jer je uz sve nabrojano, zbog problema s napadačima koje je imao izbornik Zlatko Dalić, postao i hrvatski reprezentativac. Sve to značajno je podiglo Oršićevu vrijednost pa tako prema Transfermarktu pored njegova imena stoji 9,5 milijuna eura. Obzirom na to da ga je Dinamo južnokorejskom klubu Ulsan Hyundai platio milijun eura jasno je kako će klub iz Maksimirske jako dobro zaraditi. Da je Oršić zaista dobio unosne milijunske ponude iz Kine i SAD-a, koje je glatko odbio (, potvrdio je u razgovoru za Sportske novosti.

'Ne bojim se ničega jer imam dovoljno samopouzdanja. Ponude su bile korektne i možda bih razmišljao o njima prije dvije godine kada sam bio izvan Dinama. Sada ipak imam određene kriterije i znam što želim, što mogu dobiti u Kini i SAD-u i što imam u Dinamu. I tu je novac najmanje bitan. OK, svi mi živimo i radimo za novac, ali neke stvari poput života u Zagrebu i igranja za Dinamo imaju svoju vrijednost koja je puno veća nego što neki misle. Jednostavno, lijepo mi je ovdje i teško da bih to mogao mijenjati za neku nogometnu egzotiku samo zbog novca', kazao je Zagrepčanin Oršić. Uostalom, zašto bi otišao iz Dinama gdje uživa status zvijezde. Ni interes nekih klubova iz engleskog Premiershipa pa i Championshipa ga previše ne zanimaju.

'Sve stvari vezane uz moju karijeru vodi agent Branko Hucika u dogovoru s klubom s kojim imam ugovor. Nećemo si lagati, lijepo je čitati naslove u kojima vas povezuju s najboljim klubovima i ligama na svijetu, ali imam dovoljno godina da ostanem čvrsto na zemlji. Kada i ako nešto bude konkretno, čime će svi biti zadovoljni, onda ćemo sjesti i popričati u suradnji s ljudima iz Dinama i onima koji se brinu za moju karijeru', kazao je Oršić koji se u ostatku razgovora dotakao nastupa u Ligi prvaka ove sezone i šokova koje su priuštili navijačima, ali i nastupa za Hrvatsku na Europskom prvenstvu što mu je velika prilika za novo dokazivanje na međunarodnoj sceni.

'Živim najbolji period svoga života i sretan sam', poručio je za kraj.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

  • +3
Dinamo krenuo s pripremama Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL