brutalne kazne

Navijači Osijeka sucima skandirali 'cigani, cigani', klub dobio 21.000 eura kazne

27.06.2023 u 10:54

Bionic
Reading

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 36. kola, zadnjeg u prošloj sezoni

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola SuperSport HNL-a, odigranoj 27. svibnja 2023. godine u Osijeku između Osijeka i Rijeke, pripadnici domaće navijačke skupine Kohorte zapalili u 1. minuti šest dimnih kutija i dvije baklje, u 4. minuti dvije dimne kutije, u 7. minuti dvije dimne kutije, u 9. minuti četiri dimne kutije, u 10. minuti šest dimnih kutija, u 11. minuti deset dimnih kutija, u 14. minuti četiri dimne kutije i jednu baklju, u 20. minuti pet dimnih kutija, u 51. minuti deset dimnih kutija i pet baklji, u 54. minuti dvije dimne kutije i jednu baklju, u 55. minuti dvije baklje od kojih je jedna ubačena u teren za igru, u 63. minuti jednu dimnu kutiju, u 66. minuti šest dimnih kutija i četiri baklje, u 90 + 2. minuti jednu baklju.

Gostujuća navijačka skupina Armada u 80. minuti pali jednu baklju, u 83. minuti pali dvije baklje i u 85. minuti pali jednu baklju. Nakon završetka utakmice gledatelji s istočne, zapadne i južne tribine masovno ulaze na teren za igru prilikom čega upotrebljavaju pirotehnička sredstva na terenu za igru i na istočnoj tribini - više od 50 baklji. Također dolazi do preskakivanja ograde sjeverne tribine od manjeg broja pripadnika Armade, te na sjevernom dijelu atletske staze i terena za igru dolazi do verbalnog sukoba između dvije navijačke grupe, prilikom čega se međusobno gađaju pirotehničkim sredstvima, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 67. st. 1., u svezi st. 4. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 18.000 eura.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Osijek je kažnjen i zbog toga što su u 85. minuti istočna i zapadna tribina skandirali sucima utakmice: 'Cigani, cigani', čime je počinjen prekršaj iz članka 88. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 4000 eura pa se na temelju odredbe članka 39. st. 1. DP HNS-a izriče jedinstvena novčana kazna u visini od 21.000 eura.

  • +47
Osijek - Rijeka, 36. kolo HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola SuperSport HNL-a, odigranoj 27. svibnja 2023. godine u Osijeku između Osijeka i Rijeke, pripadnici gostujuće navijačke skupine Armade u 80. minuti zapalili jednu baklju, u 83. minuti dvije baklje i u 85. minuti jednu baklju te nakon završetka utakmice preskočili ogradu sjeverne tribine, prilikom čega na sjevernom dijelu atletske staze i terena za igru dolazi do verbalnog sukoba između navijača Armade i Kohorte i međusobnog gađanja pirotehničkim sredstvima, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 67. st. 2. DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5000 eura.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +61
Dinamo - Gorica, 28.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola SuperSport HNL-a, odigranoj 28. svibnja 2023. godine u Zagrebu između Dinama i Gorice, u 75. minuti pripadnici BBB-a zapalili desetak baklji od kojih je jedna pala na atletsku stazu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 67. st. 1., u svezi st. 4. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 1350 eura.

  • +29
Hajduk - Šibenik, 28.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 36. kola SuperSport HNL-a, odigranoj 28. svibnja 2023. godine u Splitu između Hajduka i Šibenika, domaći navijači (njih oko 4000), smješteni na sjevernoj tribini u 66. minuti zapalili dvije baklje, dvije bljeskalice i bacili jedan topovski udar na tartan stazu ispred iste tribine, u 71. minuti bacili jedan topovski udar i zapalili dvije dimne kutije te četrdesetak baklji, od kojih je osamnaest bačeno na tartan stazu ispred iste tribine. U 76. minuti bačena je jedna petarda, a u 78. minuti zapljena jedna dimna kutija te u 79. minuti dvije baklje i jedna dimna kutija od koje se razvio otvoreni plamen na samoj tribini i ugašen je nakon tri minute. Po završetku utakmice u teren za igru utrčalo više od 2000 gledatelja s istočne tribine (nakon što su im otvorena vrata), čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 67. st. 1., u svezi st. 4. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 10.000 eura.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport