ovo nismo očekivali

NBA legenda se obrusila na novi 'Dream Team': Jokić je napravio budale od njih

26.09.2024 u 14:37

Bionic
Reading

NBA legenda Oscar Robertson izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji je američka reprezentacija igrala protiv Srbije i Nikole Jokića na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu.

Nikola Jokić je predvodio Srbiju do osvajanja brončane medalje. Dvostruki MVP NBA lige završio je polufinalni susret protiv SAD-a s 17 poena, pet skokova i 11 asistencija, no Srbija je ipak izgubila rezultatom 91-95.

Oscar Robertson je u razgovoru na podcastu 'All The Smoke' s Mattom Barnsom i Stevenom Jacksonom istaknuo kako je Jokić 'napravio kaos' u obrani SAD-a te je kritizirao način na koji je američka ekipa branila svestranog centra.

'Ono što me najviše smeta jest kako je moguće da igrač poput Jokića tako lako prolazi pored vas? Ne pomiču noge! Jokić je napravio budale od njih samo zato što se bek nije dovoljno borio da dođe do svog čovjeka. Nikada ne bih dopustio da netko preuzme mog igrača. Zašto bih išao unutra da se borim s tipom od 2.24 m, a oni su to stalno radili, dopuštajući Jokiću da zabija. Što je radio trener, Steve Kerr?' upitao je Robertson.

Podsjetimo, Oscar Robertson, jedan od najboljih playmakera u povijesti NBA lige, igrao je od 1960. do 1974. godine za Cincinnati i Milwaukee Buckse te je bio prvi igrač u povijesti lige koji je tijekom jedne sezone ostvario prosjek 'triple-double'. Osvojio je naslov prvaka 1971. godine.

Jokić je na Olimpijskim igrama u Parizu ostvario prosjek od 18.8 poena, 10.7 skokova i 8.7 asistencija.