EVO GDJE GLEDATI LIGU PRVAKA

Ne propustite spektakl u Torinu; Mandžukić protiv Rakitića za polufinale!

11.04.2017 u 14:04

Bionic
Reading

U utorak su na rasporedu prve dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Od 20:45 sati u Torinu igraju Juventus–Barcelona (Arenasport 3), a u Dortmundu Borussia D.–Monaco (Arenasport 1).

Obje utakmice, u kojima će važnu ulogu igrati hrvatski nogometaši Mandžukić, Rakitić i Subašić možete u izravnom prijenosu gledati na MAXtv-u, na kanalima Arenasporta.

Igra Juventusa ove sezone nije očaravajuća, no trener Massimiliano Allegri i njegova momčad za sada djeluju impresivno u svim natjecanjima. U samu završnicu prvenstva Juventus ulazi s velikim šest bodova prednosti nad drugoplasiranom Romom, prošlog tjedna izboren je plasman u finale Kupa, a sada Allegri i njegovi igrači žele napraviti novi europski iskorak. Na putu do polufinala torinskoj 'staroj dami' stoji Barcelona, ekipa koja je Juventus pred dvije sezone zaustavila u finalu Lige prvaka. S obzirom da katalonski nogometni gigant ove sezone pokazuje znakove slabosti, svi u Torinu sanjaju osvetu. Uostalom, tijekom ljeta Juventus je uložio iznimno mnogo novca na dovođenje velikih pojačanja predvođenih Higuainom, a te velike zvijezde u klub nisu stigle samo kako bi klub potvrdio svoju dominaciju u Italiji.

Barcelona je i dalje vrlo snažna momčad jer naprijed u Messiju, Suarezu i Neymaru ima tri igrača koji garantiraju golove, no tu su i Busquets i Iniesta koji su za mene jedni od najboljih veznjaka svijeta

Allegri vjeruje da dobro poznaje snage i slabosti Barcelone:

'Za mene je ovo deseti susret s Barcelonom. Nisam igrao te utakmice jer sam na klupi, no susreo sam se s njima. Osam puta sam ih susreo s Milanom, jednom u finalu s Juventusom, a sada su tu pred nama nove dvije utakmice. Ove će utakmice biti drugačije jer je finale jedan susret kojem se na taj način i pristupa. Vjerujem da nas čekaju dvije balansirane utakmice. Mi moramo pokušati sačuvati svoju mrežu netaknutom, no također trebamo kod kuće pokušati postići gol. Važno je da zadržimo ovaj duel otvorenim jer se u nogometu sve može dogoditi. Barcelona je i dalje vrlo snažna momčad jer naprijed u Messiju, Suarezu i Neymaru ima tri igrača koji garantiraju golove, no tu su i Busquets i Iniesta koji su za mene jedni od najboljih veznjaka svijeta. Barcelona se nije mnogo promijenila od našeg finala, no s druge strane za nas će igrati samo dva igrača koji su igrali taj susret. To su Buffon i Bonucci. Barcelona ima slabosti u defanzivnoj fazi s obzirom na njihovu napadačku igru, ostavljaju mnogo prostora iza. Opasni su kada imaju posjed lopte stoga moramo biti vrlo balansirani i moramo ostati u utakmici 95 minuta', kazao je Allegri.

Juventus je u subotu rutinski stigao do nove prvenstvene pobjede protiv Chieva, a za Allegrija je najbitnije da mu se u toj utakmici nitko nije ozlijedio pa protiv Barcelone neće moći koristiti samo teže ozlijeđenog krilnog napadača Marka Pjacu. Iako je Juventus godinama igrao sjajno u 3-5-2 formaciji, očekuje se da će Allegri protiv Barcelone koristiti 4-2-3-1 taktički sustav koji mu donosi uspjehe posljednjih mjeseci i u kojem naš Mario Mandžukić prijeti s krilne pozicije. Manjih problema s ozljedom ima bek Alex Sandro, a ukoliko ne bude mogao zaigrati od prve minute na njegovoj će poziciji ovu utakmicu započeti Asamoah.

Barcina uvertira za Juventus nije mogla biti gora. Dočekali su Katalonci napokon Realov kiks i kada su se trebali s njime bodovno poravnati uslijedio je šok. Barca je na gostovanju kod slabašne, ali njoj vrlo često neugodne Malage, doživjela 2:0 poraz, a kao šlag na tortu došlo je i isključenje Neymara koji će zbog kartona propustiti derbi s madridskim Realom.

Nakon poraza u Malagi španjolski mediji oprezno pristupaju susretu s moćnim Juventusom, a oprezan je i Luis Enrique Martinez:

'Kada pogledate Juventusove brojke onda možete reći samo da su spektakularne. No, bez obzira na to, mi imamo svoj cilj i znamo što želimo. Respektiramo Juventus, znamo o kakvom se suparniku radi i svjesni smo da će biti teško, ali uvjeren sam da možemo proći dalje.'

Prije dvije godine Barca je u finalu svladala Juventus:

'Ovo je jedan sličan, ali opet drukčiji Juve. Dosta im je igrača od tada otišlo, no doveli su neke nove i ponovno su ekipa najviše kvalitete. Teško mi je kazati da li je jači ovaj sada Juventus ili je to bio onaj od prije dvije godine?'

Dosta je bilo kritika nakon posljednjeg ligaškog poraza, pogotovo na račun Andrea Gomesa:

'Ja mislim da smo mi u Malagi odigrali dobro i da je rezultat potpuno nepravedan. Bili smo potpuno superiorni, a oni su kaznili jedinu našu pogrešku koju smo napravili. Moram se vratiti i na Andrea Gomesa na kojeg su mediji osuli drvlje i kamenje. Patetična je stvar kada se na takav način poraz individualizira. Izgubila je momčad, a ne Andre! U svakom slučaju mislim da nema razloga za paniku.'

Gerard Pique i Ivan Rakitić nisu igrali zbog kartona u Malagi, a danas se vraćaju u prvih jedanaest. Jedina značajnija novost jest odsustvo Sergija Busquetsa kojeg u Torinu neće biti zbog suspenzije. Rafinha, Aleix Vidal i Arda Turan od ranije su ozlijeđeni.

Što se utakmice Borussia D.–Monaco (Arenasport 1) tiče treba reći kako je Borussia pred dolazak Monaca u Dortmund u sklopu četvrtfinala Lige prvaka doživjela težak gostujući poraz od Bayerna u Munchenu. Ranjena Tuchelova momčad nije izdržala početan pritisak domaćina i već nakon deset minuta igre imala je dva gola zaostatka, a do kraja susreta vratar Burki još je dva puta morao vaditi loptu iz svoje mreže. Ove sezone u Bundesligi pomlađena momčad Borussije ne može parirati bavarskom gigantu i bori se za pozicije koje im donose direktan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, no u najjačem europskom nogometnom natjecanju Tuchelova momčad ove sezone igra sjajan nogomet i susrete s Monacom čeka kao favorit.

Što se Monaca tiče oni su nas ove sezone naučili na vatromete, pa je iz tog aspekta njegovo gostovanje kod Angersa bilo netipično. Neugodnom se momčadi pokazao Angers, no Kneževi su uspjeli doći do minimalne pobjede kojom su zadržali tri boda prednosti u odnosu na PSG, što je u ovom trenutku najvažnije.

Kladite se pametno uz Tportal i Dvoznak.com: Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje