wimbledon

Neki još razmišljaju hoće li zaigrati u Londonu, a Serena Williams je jedva dočekala: Presretna sam što ću igrati na travi...

14.06.2022 u 19:52

Bionic
Reading

Bivši svjetski 'broj jedan' ženskog tenisa Amerikanka Serena Williams (40) nastavit će svoj lov na 24. Grand Slam titulu u pojedinačnoj konkurenciji na Wimbledonu nakon što je objavljeno da je od organizatora tog turnira dobila pozivnicu (wild card)

Serena Williams (40), koja nije igrala od svog odustajanja prošle godine u 1. kolu Wimbledona, dobila je 'wild card' za turnir koji počinje 27. lipnja, objavili su organizatori.

Serena, koja je sedam puta slavila u Wimbledonu, pala je na 1208,. mjesto WTA ljestvice, a u utorak ujutro je dala naslutiti kako namjerava igrati na ovom Grand Slam turniru.

No, prije trećeg Grand Slam turnira sezone mlađa od sestra Williams će nastupiti u paru na turniru u Eastbourneu s Tunižankom Ons Jabeur.

'Presretna sam što se vraćam u Eastbourne i u Englesku i što ću igrati na travi, podlozi na kojoj sam bila tako uspješna u karijeri', komentirala je Serena Williams.

Britanska udruga za tenis na travi (LTA) priopćila je da par Williams i Jabeur vjerojatno neće odigrati svoj prvi meč prije utorka u Eastbourneu.

Otkako je podigla svoj posljednji Grand Slam trofej na Australian Openu 2017. godine, Serena Williams je u lovu za neuhvatljivim 24. Grand Slam titulom koja će je, ako ju osvoji, izjednačiti Australkom Margaret Court koja ih je toliko osvojila u karijeri.