ODLAZI U S. ARABIJU

Nekoć je bio najbrži nogometaš svijeta, a sada jednakom brzinom mijenja klubove

17.07.2024 u 17:42

Bionic
Reading

Pierre-Emerick Aubameyang, 35-godišnji nogometaš iz Gabona, napustio je Marseille nakon samo jedne sezone te će, gotovo sigurno, karijeru nastaviti u Al Qadsiahu, klubu iz Saudijske Arabije.

Aubameyang je najavio odlazak putem društvenih mreža nakon što je prošle sezone bio prvi strijelac Marseille s ukupno 30 postignutih pogodaka u svim natjecanjima. U Ligue 1 je postigao 17 golova tijekom 34 nastupa te je bio četvrti strijelac francuskog prvenstva.

Time se nastavlja nizanje klubova u kojima je igrao tijekom karijere ovaj napadač. Profesionalnu karijeru je počeo u Milanu, ali ga je napustio bez da je odigrao i jednu utakmicu u prvoj momčadi. Slijedilo je igranje u Dijonu, Lilleu, Monacu i St. Etienneu, a potom je duboki trag ostavio igrajući za dortmundsku Borussiju i Arsenal. U ta dva kluba je bio na vrhuncu karijere.

Potom je igrao za Barcelonu, Chelsea i Marseille. Za reprezentaciju Gabona je odigrao 77 utakmica i postigao je 31 pogodak.

Nekoć je bio najbrži nogometaš na svijetu (op.a., uz važnu napomenu - bez lopte), a sada istom tom brzinom mijenja klubove.