PAMTIT ĆE SE IZ DERBIJA

Nevjerojatni pokloni: Hajduk i Dinamo kao da nisu htjeli pobjediti!

20.09.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Veliki derbi hrvatskog nogometa završio je bez pogodaka na Poljudu, a obilježili su ga osim spornih sudačkih odluka i fatalni promašaji Ohandze i Henriqueza zbog koji je susret završio 0:0

Dinamo je na Poljudu nastavio svoju seriju bez poraza, iako su domaći imali mnogo prilika, a na kraju se susreta navijači pitaju tko je kome poklonio bod, jer obje momčadi imale su šansu dotući protivnika, no nevjerojanti promašaji doveli su do podjele bodova.

Hajduk će pamtiti 11. minutu kada je Filip Benković pogriješio i poklonio Ohandzi priliku da se proslavi. Domaći napadač prešao je Eduarda, trebao loptu poslati u praznu mrežu, no Benković se bacio i njegov udarac uspio skrenuti u korner. Mogao je 23-godišnji Kamerunac i puno bolje pucati, a nakon derbija sigurno nije dobro spavao zbog ovog promašaja.

Isto vrijedi i za Angela Henriqueza. Čileanac je u sudačkoj nadoknadi imao idealnu priliku s bijele točke svojoj ekipi donijeti pobjedu, ali uspio je poslati loptu pokraj gola. Za napadača takve kvalitete zbilja iznenanađujuće loše, pa su i 'modri' tako na kraju došli na red za darivanje protivnika, na radost splitskih navijača.

Tako je i drugi derbi ove godine završio podjelom bodova, uz dva velika 'poklona' koje su ekipe izmijenile. U svakom slučaju, utrka za titulu ostaje vrlo zanimljiva...