Mektić i HTK Zagreb

Nevjerojatan skandal u hrvatskom tenisu! Mektiću zabranili igrati, a razlog je bizaran

27.05.2024 u 11:31

Bionic
Reading

Nikola Mektić, olimpijski pobjednik, osvajač Wimbledona te dugogodišnji hrvatski Davis cup reprezentativac, našao se u problemu. I to zbog bizarnog razloga i pravila koje nikom nije jasno

Naime, Nikoli Mektiću nije nije se toleriralo kašnjenje od svega jedne minute, a sve se dogodilo u 3. kolu Premijer lige u kojem su se trebale sastati momčadi HTK Zagreba i TK Ponikve.

No, do meča ipak nije došlo zbog strogog poštivanja pravila. Naime, voditelj gostujuće momčadi donio je odluku da ne igrati jer je domaći igrač zakasnio jednu minutu s potpisom na obrazac prijavljenih tenisača. Tako je izbio skandal kaakv dosad nije viđen iz bizarog i pomalo nevjerojatnog razloga.

No, priča je dobila prostor u medijima jer je taj igrač dobro poznati Nikola Mektić. A sve je dobilo na težini jer je spomenuti voditelj Ponikvi – koji je odustao od meča - aktualni pomoćni trener hrvatske reprezentacije Igor Šarić.

Tako je HTS službeno meč registrirao rezultatom 7:0 za Ponikve te HTK Zagrebu dodijelio dva negativna boda, čime ih je lišio bilo kakve mogućnosti da osmu godinu uzastopno postanu momčadski prvaci Hrvatske. U HTK Zagrebu su, naravno, ogorčeni tom odlukom.

'Mektić je zakasnio na meč zbog prometne nesreće što je i javio svima u klubu. Zapeo je u koloni i svi su to znali, glavni sudac i protivnički igrač. A usprkos tome ipak je stigao na vrijeme. Ako je to kašnjenje...', rekao je za tportal predsjednik HTK Zagreba Mihovil Švigir koji je zbog svega ogorčen:

'Da, odlučili smo uložiti žalbu Vijeću sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora jer je Mektićevo jednominutno kašnjenje naravno sporno. No, prema Pravilniku o natjecanju vrhovni sudac mora igraču koji se nije potpisao na obrazac dati dodatnih pet minuta za potpis. A to je sudac propustio učiniti iako treba reći kako prvotno sudac nije bio protiv toga da se meč odigra. No, Šarić nije za to želio niti čuti', dodao je Švigir koji je mišljenja kako do ovog nije smjelo doći.

No, ono što ga posebno ljuti je podatak kako je nastup zabranio sadašnji pomoćni trener hrvatske Davis Cup reprezentacije Igor Šarić:

'Da, stvar je u tome da je riječ o bivšem tenisaču te sadašnjem pomoćnom treneru hrvatske Davis Cup reprezentacije koji bi trebao biti uzor, koji bi trebao biti obrazac fair play ponašanja. Iskreno, svima nama u klubu te ljudima u hrvatskom tenisu općenito, sve ovo je neshvatljivo i neprihvatljivo', dodao je Švigir.

Također se doznaje i kako će iz HTK Zagreb zatražiti i hitno smjenjivanje Igora Šarića iz stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Treba reći kako je HTK Zagreb najuspješniji hrvatski teniski klub čiji su članovi između ostalog Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Dino Prižmić, Nino Serdarušić, Matej Dodig, Lucija Ćirić Bagarić, Tara Wurth, Lea Bošković, Ana Konjuh.

A jasno je kako se nešto mora dogoditi nakon ovog skandala jer ipak je u pitanju bila titula prvaka Hrvatske. Mnogi koji prate tenis su mišljenja kako ovako nešto nije bilo potrebno. Da sve završi na skandalu i žalbama. A možda i tužbama..,