tri su kola do kraja...

Nije neizvjesno samo u utrci za naslov prvaka; žestoka se borba vodi i između napadača Hajduka i Rijeke za još jedan vrlo vrijedan trofej

01.05.2022 u 08:48

Bionic
Reading

S tri gola u mreži Šibenika, Josip Drmić primaknuo se vodećem strijelcu Hrvatski Telekom Prve lige, Marku Livaji

Baš kao što se vodi zanimljiva i vrlo izjednačena utrka za naslov prvaka, za dva igrača posljednja tri kola imaju također posebnu važnost. Jer nije mala stvar i biti najbolji strijelac lige. Naravno, sigurni smo da bi obojici više značili klupski trofeji, ali i ovi pojedinačni uspjesi imaju težinu u CV-u.

Marko Livaja s 23, a Josip Drmić s 21 golom u 33 kola ostali su u utrci za naslov najboljeg strijelca HT Prve lige.

S time što, naš je dojam, nešto lakše suparnike do kraja sezone ima Rijeka. Jer momčad s Rujevice, na svom će stadionu dočekati Hajduk, potom putuje u Koprivnicu na ogled sa Slaven Belupom, dok u zadnjem kolu dočekuje Hrvatski dragovoljac.

Hajduk pak, osim gostovanja kod Rijeke, igra još doma protiv Istre 1961 te u zadnjem kolu gostuje kod Dinama.

Oba igrača su postigla po tri gola u međusobnim okršajima, dok protiv klubova s kojima igraju u 35. kolu, obojica imaju isti učinak. Četiri gola zabio je Drmić Slaven Belupu, baš kao i Livaja Istri.

U okršajima protiv klubova s kojima igraju u zadnjem kolu, Livaja je uspješniji. Jer on je Dinamu zabio, dok Drmić Hrvatskom dragovoljcu nije.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, isto tako upada u oči podatak da u zadnjim kolima Drmić redovito zabija (pet golova u zadnje tri utakmice), dok je Livaja poentirao samo protiv Hrvatskog dragovoljca. Prije toga posljednji je pogodak zabio još u veljači na Rujevici.

Naravno, postoji mogućnost i da oba igrača sezonu okončaju s istim brojem postignutih golova. Tada je u prednosti Drmić. Naime, on je do sada odigrao 2.466 minuta u dosadašnjem dijelu HT Prve lige dok je Livaja na 2.769. Po pravilniku HNS-a prvi dodatni kriterij za odlučivanje tko je bolji strijelac, jest manji broj minuta odigranih u prvenstvu. Dakle, Drmić i da odigra svih 270 minuta do kraja, a Livaja niti jednu, napadač Tomićeve momčadi bio bi u prednosti.

Za više statističkih podataka pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel