HOROR U ŠPANJOLSKOJ

Nizozemska legenda ubijena i zakopana uz cestu

27.05.2013 u 20:07

Bionic
Reading

Nizozemska rekorderka po broju nastupa za odbojkašku reprezentaciju Ingrid Visser i njezin partner i bivši trener Lodewijk Severein pronađeni su zakopani uz cestu u španjolskoj s vidljivim tragovima nasilja

Legendarna odbojkašica koja je upisala čak 514 nastupa za reprezentaciju i 1995. (u finalu protiv Hrvatske) postala europskom prvakinjom zajedno s nevjenčanim suprugom žrtva je ubojstva kod španjolske Murcie.

Tamo je Ingrid igrala prije dvije sezone, godinu prije nego se umirovila u 35. godini života, a u Murciju se vratila kako bi pokrenula postupak umjetne oplodnje. No, nije se pojavila na zakazanom terminu niti se par ukrcao na rezervirani avionski let za Nizozemsku i pokrenuta je istraga koja je nakon tjedan dana rezultirala pronalaskom dvaju zakopanih tijela uz lokalnu cestu.

Nizozemska se oprašta od voljene sportašice


Vijest je u Nizozemskoj odjeknula poput bombe, a među bujicom izraza sućuti izdavajamo riječi njezinog bivšeg izbornika Berta Goedkoopa.

'Strašno. Na nju ste uvijek mogli računati, i kada joj nije išlo bila je prepoznatljiva na terenu i davala bi svoj obol ekipi. Ovom tragedijom Nizozemska je ostala bez jedne od najvećih sportskih osoba u svojoj povijesti.'

Policija nastavlja istragu o dvostukom ubojstvu koju će u Nizozemskoj pažljivo pratiti. Jedna osoba već je uhićena.