NIJE OSVOJILA NI BODA

Njezin ples na Igrama u Parizu revoltirao je Australce; pogledajte što je izvela

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 15.08.2024 13:45
  • Objavljeno 15.08.2024 u 13:45
Bionic
Reading

Australski olimpijski odbor zatražio je od stranice 'change.org' da ukloni online peticiju protiv breakdancerice Rachael Gunn, koja je predstavljala tu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rachael Gunn (36) nije osvojila ni jedan bod na natjecanju u breakdanceu, koje se prvi put održalo na Olimpijskim igrama za svoj improvizirani 'ples klokana'.

Taj ples je izazvao brojne kritike na internetu, uključujući i kontroverznu peticiju u kojoj 40.000 potpisnika smatra da se Gunn 'manipulacijom' kvalificirala za OI.

Izvršni direktor Australskog olimpijskog odbora Matt Carroll rekao je da peticija sadrži brojne neistine s ciljem poticanja mržnje prema sportašu koji je izabran u australski olimpijski tim kroz transparentan i neovisan kvalifikacijski proces.

'Sramotno je da se laži anonimne osobe mogu objavljivati ​​na ovakav način. To je maltretiranje, uznemiravanje i klevetanje. Tražimo da se to odmah ukloni sa stranice. Nijedan sportaš koji je predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama ne zaslužuje biti tretiran na ovaj način', rekao je Carroll.

Breakdance je prvi put uvršten na Olimpijske igre u Parizu, no ta se disciplina neće naći 2028. u Los Angelesu, a vjerojatno ni 2032. u australskom Brisbaneu.

A kako je Gunn izvela svoju plesnu točku, pogledajte OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal