NEMA PREDAJE

Nogometaš metlom pobijedio prirodu; tribine u transu skandirale njegovo ime

28.02.2018 u 09:46

Bionic
Reading

Loši vremenski uvjeti ne rade probleme samo hrvatskim klubovima nego i momčadima diljem Europe, a s dvoboja engleskog prvenstva 'Ligue One' između Peterborough Uniteda i Walsalla (2:1) dolazi nam zanimljiva snimka gdje je čovjek ipak pobijedio prirodu

Snijeg je zabijelo Europu što je donijelo probleme i za sportove koji se održavaju na otvorenom. U Hrvatskoj su odgođene čak četiri (od pet) utakmice 23. kola Hrvatski Telekom prve lige, a i u najjačim ligama svijeta neki susreti nisu bili u mogućnosti da se odigraju (recimo Juventus – Atalanta u nedjelju).

S 'Otoka' nam sada dolazi video sa susreta trećeg razreda engleskog nogometa u kojem je domaćin Peterborough United upisao preokretom prvu pobjedu u zadnjih osam utakmica protiv Walsalla. Taj dvoboj je u jednom trenutku čak bio i prekinut, jer se zbog prevelike količine snijega nisu vidjele linije na terenu i sve je vodilo tome da se utakmica neće nastaviti, jer je sudac pozvao igrače da se maknu s travnjaka.

No Steven Taylor, branič domaćeg sastava, nije se predao. Uzeo je metlu i krenuo micati snijeg tamo gdje su trebale biti linije. Tribine su počele skandirati njegovo ime, a kada su suigrači vidjeli kako se uhvatio u borbu sa snijegom nije im ništa preostalo da se i oni uključe u radnu akciju.

I uspjeli su, sudac je na kraju popustio i utakica se nastavila, a Peterborough je došao do vrijednje pobjede na minus tri stupnja.

'Hvala svim navijačima koji su došli po ovakvoj ekstremnoj hladnoći da nas podrže', poručili su iz Peterborougha.

Treba spomenuti kako je Steve Taylor toliko dobro i brzo baratao metlom da su mu na društvenim mrežama u komentarima počeli predlagati da se na kraju nogometne karijere prebaci na curling i da će sigurno završiti na Zimskim olimpijskim igrama.

Inače, da se i nogometaši uključuju u čišćenje travnjaka nije ništa neuobičajeno pa smo takve prizore imali prilike vidjeti i u Hrvatskoj. Tako su nedavno igrači, navijači i vodstvo zaprešićkog Intera micali snijeg s terena prije početka drugog diejla sezione kada su igrali sa Slaven Belupom (9. veljače). Što možete vidjeti u fotogaleriji ispod teksta.

  • +9
Čišćenje snijega s terena na zaprešićkom stadionu Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX