REMI U MILANU

Nogometaši nas učinili ponosnima, huligani nas osramotili!

16.11.2014 u 23:46

  • +19

Kvalifikacije za Euro 2016.: Italija - Hrvatska

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Alessandro Garofalo

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija uspjela je ostati neporažena u dvoboju protiv Italije na San Siru. Poveli su Talijani golom Candreve, izjednačio je Perišić. Utakmicu je obilježio i veliki navijački incident koji je izazvao prekid zbog ubačenih baklji u teren u drugom dijelu...

Hrvatska je odigrala još jednu impresivnu utakmicu i ponovo Talijanima pokazala da neće tako skoro do prve pobjede u međusobnom ogledu. Naši su dominirali veći dio utakmice i zasluženo osvojili bod te bili bliži pobjedi, no susret je obilježio i veliki navijački incident te dugi prekid zbog ubačenih baklji, koji bi za 'zelenim stolom' mogao skupo koštati našu izabranu vrstu.

Kad je u pitanju viđeno na terenu, nemamo zamjerki. Gledatelji u Milanu gledali su žustru i zanimljivu utakmicu. Dvoboj je počeo hrvatskom dominacijom u posjedu lopte te udarcima iz daljine Modrića i Rakitića kojima je Buffon uspio ovladati. U 7. minuti lopta je nakon kornera lutala kaznenim prostorom, no Perišić i Vida nisu je uspjeli posremiti u mrežu.

Italija je iz svoje prve prave akcije povela u 11. minuti. Zaza je vagao hrvatsku obranu, odigrao povratnu loptu za Candrevu, a ovaj je sjajnim prizemnim udarcem s dvadesetak metara savladao Subašića.

Nisu se dugo domaći radovali. Pet minuta kasnije Perišić je bio u solo akciji na lijevoj strani, da bi zatim ušao malo u sredinu i opalio prema golu, a Buffonu je njegov niski udarac otišao ispod trbuha. Katastrofalna reakcija talijanske legende razveselila je hrvatske navijače, od kojih su neki pretjerali u slavlju i bacanjem baklji u teren prekinuli susret na nekoliko minuta.


Do kraja prvog dijela Italija je bila nešto konkretnija, no nekoliko kvalitetnih ubačaja s bokova nije urodilo plodom pa je ostala na jednom udarcu u okvir gola. S druge strane zakuhalo se u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, kada je Mandžukić omeo Buffona, Perišić pucao glavom u prazna vrata, a Ranocchia spasio mrežu 'Azzura' čišćenjem s crte.

Najgori trenutak za Hrvatsku u prvom dijelu dogodio se u 26. minuti, kada se Luka Modrić primio za svoju lijevu nogu, srušio na teren i zatražio zamjenu. Umjesto njega ušao je Mateo Kovačić.

Na početku drugog dijela Italija se potpuno povukla, a hrvatska je pritiskala i tražila svoju priliku. Velikih šansi ipak nije bilo, a Zaza je s druge strane dobro namučio Subašića snažnim udarcem u 47. minuti, no vratar Monaca odlično je reagirao.

Sredinom drugog dijela domaćin se malo oporavio, a onda je došlo do prekida. Hrvatski huligani ubacili su veću količinu baklji na teren, prekinuli susret i osramotili svoju zemlju. Srećom, sudac i delegat dopustili su nastavak susreta, u kojem naši više nisu bili koncentrirani, no uspjeli su izvući barem bod. Perišić je čak u 87. minuti mogao i trebao donijeti pobjedu Hrvatskoj, ali njegov udarac s lijeve strane otišao je malo pokraj suprotne Buffonove vratnice.

Na ljestvici skupine H Italija i Hrvatska imaju bod više od Norveške.

EP kvalifikacije

Skupina H

Azerbajdžan - Norveška 0:1
Bugarska - Malta 1:1
Italija - Hrvatska 1:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hrvatska 4 3 1 0 10
2. Italija 4 3 1 0 10
3. Norveška 4 3 0 1 9
4. Bugarska 4 1 1 2 4
5. Malta 4 0 1 3 1
6. Azerbajdžan 4 0 0 4 0

Sljedeće utakmice

28.3. Azerbajdžan - Malta
28.3. Hrvatska - Norveška
28.3. Bugarska - Italija