Norveška - Mađarska 26:25

Norvežani u zadnjoj sekundi stigli do nove pobjede na Igrama i četvrtfinala

31.07.2024 u 11:33

Bionic
Reading

U susretu 3. kola B skupine olimpijskog turnira u Parizu, norveški rukometaši su pobijedili Mađarsku sa 26:25 golom u zadnjoj sekundi upisavši i treću pobjedu na turniru.

Nakon što su u prvom kolu porazili Argentinu (36:31), potom Francusku (27:22), Norvežani su pobjednički niz nastavili i protiv Mađarske izborivši pobjedu u ludoj završnici.

Bila je to utakmica u kojoj je Mađarska vodila veći dio susreta, u pojedinim trenucima je imala i po tri gola prednosti, no pet minuta prije kraja Norveška je izjednačila na 23:23, a minutu kasnije i povela 24:23. Bilo je to prvo norveško vodstvo nakon 7:6 u prvom dijelu.

U posljednju minutu ušlo se rezultatom 25:25, a zatim je uslijedila prava drama. Norvežani su izgubili loptu i Mađarska je imala priliku za pobjedu, no Bence Imre je osam sekundi prije kraja propustio priliku jedan na jedan, a Norveška je krenula u kontru. Sekundu prije kraja za pobjedu 26:25 je zabio Alexandre Blonz.

Norveška je ovom pobjedom osigurala četvrtfinale. Norvešku su do pobjede predvodili Blonz s devet golova, Ulstad Lyse je dodao šest golova, dok je Sittrup Bergerud imao 14 obrana.

Na mađarskoj strani najefikasniji su bili Bence Imre i Richard Bodo s po šest golova.

Standings provided by Sofascore