FERRARI NE BRINE

'Nova F1 sezona bit će odlučena već na prvoj utrci!'

03.01.2013 u 17:25

Bionic
Reading

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Stefano Domenicali uvjeren je da u 2013. godini njegova ekipa neće doći potpuno nekonkurentna na prva zimska testiranja.

Nakon što je prošle godine katastrofalno startao u sezoni, s potpuno promašenim bolidom na početku zimskog testiranja u veljači, u Ferrariju se nadaju da se slično ne može ponovo dogoditi. Naime, tada je bolid bio više od dvije sekunde sporiji od glavnih rivala i tek uz veliki trud inženjera i kompletne momčadi doveden je manje-više u red do prve utrke u Melbourneu, iako opet nedovoljno brz da bi se mogao nositi s McLarenom i Red Bullom

U 2013. godinu talijanska momčad ulazi optimistično, a čelni ljudi su uvjereni da se nešto slično ne može ponoviti. Tvrde da je kriv bio zračni tunel koji je davao krive informacije, a sada su ga doveli u red.

'Ono što nam se dogodilo na prvom zimskom testiranju u Jerezu prošle godine ove se neće ponoviti, jer pobrinuli smo se da nam zračni tunel više ne kreira iznenađenja,' izjavio je Stefano Domenicali pa zaključio:

'Sljedeća sezona će biti odlučena već u prvoj utrci, jer su ekipe spremne brzo postaviti novi bolid i koncentrirati se na razvoj onog za 2014. godinu. Zato će biti bitno imati dobar bolid otpočetka.'