ZABRANA - KAO U ŠKOLI

Novo Guardiolino strogo pravilo stvorilo pomutnju među igračima; je li pretjerao?

05.09.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Španjolski trener Pep Guardiola poznat je po tome kako baš ništa ne prepušta slučaju i pazi na svaki detalj kako bi momčad koju vodi dala svoj maksimum. No nova zabrana koju je propisao svojim zvijezdama pravi je presedan u nogometu…

Otprije je poznato to kako je Pep Guardiola analitičan i sistematičan trener koji pazi na svaku sitnicu. Također je poznato da je od svog dolaska na klupu engleskog premierligaša Manchester Cityja postavio stroga pravila kojih se igrači moraju pridržavati.

Tako je poznato da Guardiola traži od svojih igrača da zajedno doručkuju i ručaju, a uz to je svakom od njih dao popis zabranjenih stvari kao što su brza hrana, hamburgeri, pizza, gazirani sokovi i pivo. Preporuka njegova stožera je da jedu što više riže, ribe, jogurta, žitarica te naravno voća.

A kada su kazne u pitanju, tu je Guardiola opet mnoge iznenadio. Osim što se strogo novčano kažnjava svako kašnjenje na trening ili okupljanje uoči puta, tako se recimo kažnjava i nepoštovanje ostalih klupskih zaposlenika. Također su najstrože zabranjeni bezobrazluk i bahaćenje u medijima.

Naravno, otprije se zna da je na klupskim sastancima najstrože zabranjeno korištenje mobitela, dakle razgovori, SMS poruke ili surfanje internetom.

Kazne za kršenje pravila su do 6000 eura, a sav novac koji se nađe u klupskoj blagajni na kraju sezone se uplaćuje u humanitarne svrhe.

Najnovije informacije govore kako je Guardiola u novoj sezoni otišao korak dalje pa je tako u trening centru Manchester Cityja najstrože zabranjeno korištenje mobitela, uključujući sobu za sastanke. Odlučeno je kako će igrači na ulasku u trening centar predavati mobitele na čuvanje, slično kao u školama, kako ih ne bi mogli povremeno koristiti u dvorani za razgibavanje, fitnes centru ili u sobi u kojoj se rade videoanalize utakmice, kao što je bio slučaj dosad.

Očito je Guardiola 'pukao' zbog nekih igrača koji non-stop imaju mobitel u ruci, a koji puno vremena borave na društvenim mrežama. Ovu odluku neki su odmah ocijenili kao kontraproduktivnu i mišljenja su da je pretjerao, a je li zaista tako, pokazat će vrijeme.

Kako će na ovu strogu odluku o oduzimanju mobitela reagirati skupo plaćene zvijezde, teško je reći, ali je jasno kako im to neće biti drago.

No da se zvijezde ipak ne bi pobunile, treba reći kako im je Guardiola dozvolio da prije utakmica mogu unijeti mobitel u svlačionicu.

Dodajmo još kako igrači sami nakon treninga ili utakmica prljavo rublje spremaju na za to predviđena mjesta, a svlačionica ne smije biti neuredna i za nju se brinu oni sami.

Očito je Guardiola sve podredio tome da postanu prvi klub u zadnjih 10 sezona koji je uspio obraniti titulu prvaka engleske Premier lige.

  • +16
FA Community Shield, Chelsea - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia