budućnost rijeke

Nova mlada zvijezda riječkog nogometnog neba; potpisao je dugogodišnji ugovor!

09.08.2024 u 16:01

Bionic
Reading

Potpisom višegodišnjeg ugovora, Butić pokazuje svoju predanost Rijeci i dugoročno se vidi u njenom dresu.

Šimun Butić potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s HNK Rijeka, kojim se obvezuje ostati u klubu do ljeta 2029. godine. Ova mlada zvijezda riječkog nogometa, još uvijek junior, istaknula se tijekom ljetnih priprema prve momčadi i izborila svoje mjesto među prvotimcima. Njegov streloviti uspon posljednjih mjeseci kulminirao je debijem u seniorskoj momčadi, nastupima u Europi, te sada potpisivanjem profesionalnog ugovora.

'Jako sam sretan i zadovoljan. Ovo je trenutak za koji sam radio i trudio se od malih nogu, i presretan sam što sam ga dočekao,' izjavio je Butić.

  • +32
Rijeka - Elfsborg, Europska liga, 8.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Prije samo nekoliko mjeseci, Butić je bio gotovo nepoznat široj javnosti, osim onima koji prate juniorski nogomet, no sada se sve više spominje kao važan dio budućnosti kluba.

'Ni sam nisam svjestan kako se sve brzo dogodilo, ali nastavljam raditi i nadam se da će sve biti još bolje. Posebno me ispunilo postizanje prvijenca u prvenstvenoj utakmici i proslava s navijačima.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Svi moji planovi vezani su uz Rijeku. Dat ću svoj maksimum i trudit ću se da navijači vide još više od mene, te se nadam da ću se pokazati u najboljem svjetlu.'

Butić se već priprema s momčadi za nadolazeću utakmicu protiv Varaždina, nakon čega slijedi uzvrat trećeg kola UEFA Europske lige.

'Siguran sam da ćemo biti dobri u tim utakmicama, i nadam se pobjedi u obje,' zaključio je Butić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport