NAJVEĆI U POVIJESTI

Nova snaga u HR nogometu; NK Osijek otkrio proračun

05.07.2016 u 11:02

Bionic
Reading

MAXtv Prva liga ima još jednog financijski stabilnog prvoligaša. Iz NK Osijeka su potvrdili kako će klub ove sezone imati najveći proračun u povijesti

Nogometaši Osijeka okončali su pripreme na mariborskom Pohorju, a u posljednjoj utakmici protiv poljskog prvoligaša Jagiellonije odigrali su 2:2.

Ipak, za navijače NK Osijeka je najvažnije da je njihov klub ulaskom stranog kapitala postao stabilan. Nedavno je predstavljen novi dres momčadi sponzora Nikea, a predsjednik Ivan Meštrović otkrio je i iznos kojim se raspolaže.

'Praktički imamo zatvorenu financijsku konstrukciju, međutim, još smo u fazi razgovora s generalnim sponzorom i to bi trebalo biti riješeno do početka kolovoza. A to onda znači da će porasti i proračunska sredstva, i to u značajnijem iznosu. Do sada smo osigurali tri milijuna eura, a kuriozitet je da smo glavninu novca uspjeli osigurati izvana, iz susjedne države. Treba znati da paralelno podmirujemo i brojna dugovanja iz prijašnjih vremena', rekao je Meštrović.

Ciljevi se ne skrivaju. Obnoviti Gradski vrt i vratiti NK Osijek u vrh hrvatskog nogometa, a što se tiče pojačanja zasad su pristupili Borna Barišić, Milovan Petrović i Mateo Barać.

Spominju se i dva sjajna napadača s kojima bi osječki prvoligaš dobio dimenziju više Gabrijel Boban i Dejan Radonjić, no njihovi dolasci još nisu riješeni.