IZ SAMOIZOLACIJE

Novak Đoković i supruga Jelena ponovno su se u Beogradu testirali na koronavirus, a rezultat je negativan

02.07.2020 u 12:28

Bionic
Reading

Nakon što je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković prošlog tjedna objavio kako je pozitivan na koronavirus bio je u stalnom kontaktu s epidemiolozima te je napravio još nekoliko testova. Onaj najnoviji kaže kako je negativan

Podsjetimo, Novak Đoković uputio se u rodni Beograd čim je objavljeno kako je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom.

Teniski turnir u Zadru Adria Tour odmah je prekinut i finalni meč nije odigran. Dva dana kasnije Đoković se testirao u Beogradu te ubrzo javno objavio kako je pozitivan na covid-19 (koronavirus), a također i njegova supruga Jelena.

Nekoliko dana kasnije je i direktor Adria Toura Goran Ivanišević objavio da je pozitivan.

No, gotovo deset dana kasnije iz Beograda stižu vijesti kako su Novak Đoković i njegova supruga Jelena – koji su cijelo vrijem nakon povratka iz Zadra bili u samoizolaciji - negativni na covid-19.

Kako se doznaje to su pokazali najnoviji rezultati PCR testa koji su oboje napravili u bolnici Beogradu.

Također se doznaje kako Novak i Jelena nisu osjećali baš nikakve simptome virusa, a testiranje su obavili po prethodnom dogovoru sa liječnicima i epidemiolozima..

No, treba reći kako su pojedini profesionalni tenisači i brojni svjetski mediji optužili organizatore zadarskog turnira i igrače da nisu poštivali mjere socijalne distance, a na meti je prije svih bio teniski broj 1, kojeg se optužuje da svojom pozicijom, kao predsjednik Vijeća igrača na ATP touru, snosi najveću odgovornost.

'rodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje uđe u vas i povuče vas na dno', napisao je Đoković poslavši im svima metaforičnu poruku.

  • +43
Sudionici Adria tour turnira testirani na koronavirus Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon što je 23. lipnja objavio da je pozitivan na covid-19, Đoković i njegova supruga otišli su u samoizolaciju, a na Instagramu je ubrzo i objavio ispriku:

'Ako ste bili na Adria Touru, ili ste bili u blizini nekog od sudionika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, s njima ćemo podijeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Toura je otkazan i ostat ćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Molit ću se za pun oporavak svih', poručio je Đoković.