AKO MU TO USPIJE...

Novak Đoković najavio pothvat zbog kojeg još uvijek ima frustracije

13.06.2023 u 08:35

Bionic
Reading

Novak Đoković nakon pobjede na French Openu želi ispisati povijest i kompletirati kalendarski Slam pobjedama u Wimbledonu i US Openu

Srbin je osvojio svoj 23. veliki naslov pobjedom 7-6(1) 6-3 7-5 nad Casperom Ruudom u nedjeljnom finalu Roland Garrosa.

Bude li sve po planu u Wimbledonu će se boriti za osmu titulu kojom bi izjednačio rekord Rogera Federera, a zadržao bi i priliku da u New Yorku postane prvi čovjek nakon Roda Lavera 1969. koji je osvojio Calendar Slam.

Đoković je bio blizu tome pothvatu 2021., a priznao je da je poraz od Daniila Medvedeva u finalu US Opena te godine još uvijek izvor frustracije nakon što je prije toga te godine osvojio Australian Open, Roland Garros i Wimbledon.

'Želio bih dobiti još jednu priliku u New Yorku. Naravno, moram osvojiti Wimbledon, koji je potpuno drugačija planina na koju se treba popeti. Činjenica da sam osvojio zadnja četiri Wimbledona daje mi puno samopouzdanja i veselim se tome. Volim igrati tamo, to je turnir iz snova, oduvijek je bio za mene', rekao je za Tennis Channel Đoković i dodao:

  • +11
Novak Đoković - pobjednik Roland Garrosa 2023. Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

'Ako se to dogodi, volio bih dobiti priliku otići u povijest na US Openu. Propustio sam povijest prije nekoliko godina u zadnjem meču, s Medvedevom. Ali osjetio sam ljubav Newyorčana, svih ljudi koji su bili tamo. Zapravo sam bio oduševljen emocijama onoga što su mi donijeli tog dana, na terenu. Dakle, jedva čekam da se vratim i igram u New Yorku.'