ŠTO SE TO DOGAĐA?

Novi debakl nogometaša Brazila; javnost kipti od bijesa

08.08.2016 u 08:46

Bionic
Reading

Brazilski nogometaši su na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru kiksali i u drugoj utakmici. Nakon Južnoafričke Republike, remizirali su s Irakom i to s istim rezultatom (0:0)

Nastavlja se noćna mora za Brazilce. Neymar, Gabriel Jesus i ostale skupocjene zvijezde nisu ni u drugom susretu pronašle način zatresti mrežu. Irak se obranio i ostvario senzacionalan uspjeh.

Javnost je ogorčena, zvižduci i uvrede najbolji su pokazatelj što navijači misle o igri njihovih mladih nogometaša.

Sljedeću utakmicu Brazil igra s vodećom Danskom, pobjeda jamči prvo mjesto u skupini, a sve ostalo (možda čak i remi) oproštaj od olimpijskog turnira.

Brazil se smatra najvećom nogometnom nacijom koja ima najviše naslova svjetskih prvaka (5), ali ne i olimpijsko zlato. Selecao je bio dva puta srebrn, 1984. i 1988., te dva puta brončan, 1996. i 2008. godine.

Prije ovoga turnira, Neymar je hrabro najavio najsjajnije odličje, ali brazilskoj reprezentaciji nije dobro krenulo.

Danska je u drugom susretu skupine A svladala JAR s 1:0 i sada ima 4 boda. Brazil i Irak su na po 2, a JAR na 1.

U skupini B Nigerija je osigurala prvo mjesto s 1:0 pobjedom protiv Švedske. Sada ima 6 bodova, slijedi Kolumbija koja je odigrala s 2:2 protiv Japana, s 2, a Japan i Švedska su na po 1.

Meksiko je s 5:1 pobjedom protiv Fidžija stigao na vrh skupine C s 4 boda, koliko ima i Južna Koreja koja je odigrala s 3:3 protiv Njemačke. Njemačka je treća s 2 boda, ali u posljednjem će kolu igrati protiv Fidžija koji je na dnu bez bodova.

Drugu pobjedu u skupini D kojom je osigurao četvrtfinale ostvario je Portugal s 2:1 slavljem protiv Hondurasa koji je ostao na 3 boda. Na 3 boda stigla je i Argentina s 2:1 pobjedom protiv Alžira te će upravo Honduras i Argentina u međusobnom ogledu odlučivati o drugom putniku među osam dok je Alžir, bez bodova, ostao i bez izgleda za četvrtfinale.