IMALI SU PRILIKU...

Novi poraz i ispadanje iz Europe 'nikad boljeg' Dinama

27.11.2014 u 22:54

Bionic
Reading

Momčad zagrebačkog Dinama imala je opriliku s osvojenih šest bodova u posljednja dva kola Europske lige, no pali su već na prvoj stepenici...

Dinamo je u Giurgiji imao imperativ pobjede nad domaćom Astrom, a trebao im je i barem bod Salzburga u Glasgowu kod Celtica. Ovaj 'strani' uvjet Dinamu je prošao, ali Mamićev sastav pao je na onom važnijem, vlastitom, testu nakon što je poražen od skromne Astre s minimalnih 1:0.

U prvom poluvremenu viđena je prilično nesadržajna igra u kojoj je najbolju priliku Dinamo imao u 23. minuti kada odličnu priliku nije zabio Wilson, a odbijanac nakon obrane Lunga Henriquez propustio spremiti u mrežu... Dinamov vratar Eduardo branio je pokušaje Bukarija koji se 'čuvao za nastavak'.


Zabio je Bukari zato u 50 minuti. Ganac, koji je čitavu utakmicu 'maltretirao' obranu hrvatskog predstavnika, ostao je posve sam na rubu peterca i to više nije mogao promašiti. Taj je pogodak potpuno odrezao krila 'najboljem Dinamu ikada', kako mu nerezonski tepaju njegovi čelnici. Do kraja dvoboja tek je Čop petom pokušao u jedinoj prilici plavih i Astra je desetak minuta nakon toga proslavila svoju prvu pobjedu u povijesti u skupinama europskih natjecanja.

Dinamo će u posljednjem kolu dočekati Celtic, ali više mu niti matematika ne može pomoći. Jednostavno nisu dovoljno dobri za veći europski rezultat. Dapače, sada ih je i Astra, koje su u Maksimiru razbili s 5:1, pretekla u poretku i poslala ih na dno skupine. Dinamo je uspio izokrenuti slavnu latinsku izreku, Mamić je u Giurgiji došao per Astra ad aspera. Ponovno u europsko trnje.