daleko od idile

Novi sukob unutar HNS-a: Herak odlazi jer nije mogao sa Šukerom?!

27.04.2018 u 10:33

Bionic
Reading

Nema mira u Hrvatskom nogometnom savezu. Ivan Herak, koji se u HNS-u pojavio početkom godine, već je najavio svoj odlazak, a razlog tome je neslaganje s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom

Burno je bilo u Hrvatskom nogometnom savezu početkom godine. U vrijeme dok je Davor Šuker, aktualni predsjednik HNS-a bio na godišnjem odmoru, došlo je do preslagivanja unutar organizacije, a napisan je i novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji, u kojem su trojica ključnih operativaca - Damir Vrbanović, Marijan Kustić i Ivan Herak - dobila puno veće ovlasti.

Spomenuti pravilnik, koji se počeo pisati dan nakon što je Šuker dobio novi četverogodišnji mandat, Izvršni odbor je usvojio 29. siječnja i tu počinje Šukerovo nezadovoljstvo, tj. sukob s nekim čelnicima u HNS-u.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Naime to je Davora Šukera toliko razljutilo da je došlo do žestokog verbalnog obračuna s Ivanom Herakom. Šuker mu je zamjerio i to što je javno pohvalio Hajdukovu analizu upravljanja. Očito je bilo burno, a jedan od izvora bliskih HNS-u potvrdio nam je kako je bilo i uvreda.

Međutim, kako pišu Sportske novosti, ni tri mjeseca nisu bila dovoljna da se odnosn između Šukera i Heraka izgladi, pa je bivši ministar turizma, koji se našao na mjestu glavnog menadžera strateškog planiranja, fondova EU-a i promocije u Hrvatskom nogometnom savezu, najavio odlazak.

'Ne smijem još kazati gdje idem, imam dvije opcije, jednu iz Hrvatske, a drugu od investicijskog fonda iz Londona. Zaista se radi o puno boljoj sinekuri, ali naravno da je odnos s predsjednikom Davorom Šukerom ubrzao razlaz', rekao je za Sportske novosti te dodao.

'Mislim da promjene u HNS-u više nitko ne može zaustaviti, to su procesi koji idu svojim tijekom. I moj dolazak je doprinio tome. Ja to tako doživljavam. Ako budem otišao, a to ovog časa želim, prije svega radi novog posla i narušenih odnosa s predsjednikom, to ne smijem kriti, sigurno će to biti samo privremeno'.

Zmajerio je Herak Šukeru i to što ga nema u HNS-u, no sve što ga tišti pročitajte OVDJE.