milan ga potjerao

O otkazu Zvonimiru Bobanu sada se očitovao klub ali i 'glavni krivac'

07.03.2020 u 20:02

Bionic
Reading

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, te igrač Dinama i AC Milana, Zvonimir Boban, nakon igračke karijere posvetio se 'uredskom' poslu. Bio je i savjetnik prvog čovjeka Fife, a potom je postao jedan od direktora u klubu u kojem je stekao svjetsku slavu

Više nije tajna da je legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban dobio otkaz u svojem Milanu. Boban je ikona kluba za koji je igrao od 1991. do 2002. godine. Milanu je dao veći dio svoje karijere, a u 251 utakmici je postigao 30 golova.

S Paolom Maldinijem je ove sezone vodio sportsku politiku kluba, ali nakon što je u velikom intervjuu za La Gazzetta dello Sport prozvao direktora kluba Ivana Gazidisa da mu radi iza leđa i pokušava ga smijeniti, tijekom subote klub je izdao i službeno priopćenje o otkazu.

AC Milan potvrđuje da je Zvonimiru Bobanu obznanio kako je njegov ugovor za mjesto Chief Football Officer raskinut. Klub zahvaljuje Zvonimiru za njegove usluge posljednjih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u budućoj profesionalnoj karijeri - objavio je Milan u službenom očitovanju putem svoje internetske stranice.

Klub će nastaviti davati podršku Stefanu Pioliju i prvoj momčadi u svim područjima i optimističan je po pitanju nadolazećih utakmica u sezoni 2020. Klupske ambicije i dalje ostaju povratak u sam vrh europskog nogometa pazeći pritom na odgovorno investiranje u momčad u skladu s Uefinim financijskim fair playom.

I izjavi se nalaze i riječi Ivana Gazidisa.

'Zahvaljujemo Zvoni na njegovom trudu u proteklih devet mjeseci i želimo mu sve najbolje u budućim nastojanjima. Sada moramo skrenuti pozornost na nogomet i na važne utakmice koje su pred nama. Stefano Pioli i njegovi suradnici rade odličan posao, povećavajući performanse momčadi iz tjedna u tjedan i imat će našu punu podršku dok nastave s tim poslom, bez obzira što je cijela Italija u teškom periodu'.

Boban i Paolo Maldini, igračke legende Milana, bile su zadužene za sportsku politiku kluba, ali je nedavno direktor kluba Ivan Gazidis odlučio krenuti u akciju iza njihovih leđa, što mu je Boban javno zamjerio.

Naime, Gazidis namjerava angažirati 61-godišnjeg Nijemca Ralfa Rangnicka, koji bi trebao biti i trener i menadžer, a time bi Boban i Maldini bili marginalizirani. Rangnick je bio trener Stuttgarta, Hannovera, Schalkea, Hoffenheima i Leipziga, a sada je sportski direktor Leipziga i u Njemačkoj uživa veliki ugled.