psk_2

POKLOPILI SE DATUMI

Od suza do ponosa! Ronaldo poput Modrića 2018., sjećate li se Danske?

  • Branko Tabak
  • Zadnja izmjena 02.07.2024 08:36
  • Objavljeno 02.07.2024 u 05:59
Bionic
Reading

Utamica osimne finala Eura između Slovenije i Portugala koji su Portugalci dobili nakon 120 minuta igre bez golova boljim izvođenje penala, utakmica je sa stotinu priča...

Slovenija je bila blizu, a na kraju opet toliko daleko od četvrtfinala Eura. Naime, Cristiano Ronaldo je u 105. minuti mogao zabiti iz penala, ali je Jan Oblak obranio njegov udarac. Ronaldo nije mogao zaustaviti suze.

Sedam minuta kasnije Slovenac Benjamin Šeško se sam sjurio prema portugalskim vratima, no njegov udarac je Diogo Costa sjajno zaustavio.

Raspored i rezultati Eura 2024.

O pobjedniku je odlučivao rulet udaraca s bijele točke u kojem je fantastični portugalski golman poskidao sva tri udarca Slovenaca (Iličić, Balković, Verbič). S druge strane prvi udarac za Portugal preuzeo je na sebe Ronaldo.

  • +33
Portugal - Slovenija, Euro (1.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: MIGUEL A. LOPES

Stao je oči u oči s Oblakom i zabio za vodstvu Portugala 1:0. Rat velikana, igra živaca, sudar velikih karijera i potvrda ekstremne mentalne snage jednog od najvećih igrača svih vremena - Cristiana Ronalda.

Možeš mu skinuti jedan penal, zaplakat će, ali će se izvući iz emotivne krize i zabiti u trenutku kada su sve oči javnosti uprte u njega i spremni naslovi tipa: Oblak poslao Ronalda u mirovinu.

Na kraju će ipak ostati zapisano kako nitko ne skida dva penala Ronaldu na ovako važnoj utakmici dva puta! Voljeli ga ili ne, Ronaldo je nogometni genije i fenomen.

Baš kao i naš Luka Modrić na Svjetskom prvenstvu 2018 u Rusiji. Hrvatska je bila na pragu četvrtfinala protiv Danske. U 117. minuti imala je penal kod rezultata 1:1. Loptu je na bijelu točku stavio Luka Modrić i opalio. Ne baš najbolje pa je Kasper Schmeichel obranio Lukin gol. Na popravnom u raspucavanju jedanaesteraca Luka je opet uzeo loptu koja je završila iza leđa danskog golmana.

Zanimljivo, i ta je utakmica odigrana 1. srpnja.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal