VUJOVIĆ ZA TPORTAL

Odluka Gattusa o kojoj se priča. Legenda: Ne bi bilo normalno da to nije napravio

08.10.2024 u 06:32

Bionic
Reading

Trener Hajduka Gennaro Gattuso izbacio je Rokasa Pukštasa iz sastava za utakmicu protiv Šibenika (4:0).

Pukštas je propustio utakmicu sa Šibenikom jer je dan prije utakmice odradio privatni trening. Gattuso je odlučio 20-godišnjeg Amerikanca kazniti suspenzijom na jednu utakmicu, konkurirat će za sljedeći susret splitske momčadi.

Zlatka Vujovića, legendarnog hajdukovca, pitali smo što misli o toj situaciji.

'Ne bi bilo normalno da ga nije kaznio. Mali, nije ovo tvoj privatni tim. Kod svakog trenera bi trebalo biti normalno da budeš kažnjen za takav potez. Ako nema discipline, trener neće opstati. Ako pustiš jednog igrača, moraš drugog. Ako pustiš drugog, moraš trećeg. Tad si gotov', rekao je Vujović i nastavio.

'Igrači te neće respektirati ako ne postaviš pravila. Ako je ručak u podne, moraš doći do podne. Ako zakasniš, kaznit ću te. Sjećam se kad je jednom Blaž Slišković jednu minutu zakasnio na ručak i nije igrao narednu utakmicu.

Ja znam zašto je Pukštas ovo napravio. Novinari su ga digli. Vrijediš 8-10 milijuna eura, imamo klub za tebe, menadžer se javlja. Na kraju su davali pet milijuna eura, pao je u formi, nije otišao nigdje. On će se vratiti, izmirit će se, ali mora se znati red. Sve počinje od reda. Kad imamo disciplinu, onda možemo sve. Igrači moraju shvatiti da bez discipline i zajedništva ne mogu ništa napraviti.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport