šok u susjedstvu

Oglasio se ogorčeni Pešić, novi izbornik Srbije trebao bi postati Obradović

10.09.2024 u 17:21

Bionic
Reading

Ono što se dugo naslućivalo, sada je dobilo svoj epilog. Pešić je odlučio napustiti mjesto izbornika srpske reprezentacije, čime je završena jedna uspješna era. Ubrzo je stigla i Pešićeva reakcija

Nekoliko tjedana nakon što je predsjednik KSS-a, Predrag Danilović, također podnio ostavku, Pešić je donio istu odluku, pa obojica napuštaju svoje pozicije zajedno.

U razgovoru za Politiku, Pešić je izrazio razočaranje i jasno poručio čelnicima Košarkaškog saveza Srbije da od sada moraju potražiti novog izbornika.

'Predsjednik KSS-a Danilović dao je ostavku kako bi novim ljudima u Savezu omogućio da na početku novog olimpijskog ciklusa formiraju novi stručni stožer i postave ciljeve. Što se mene tiče, već sam uoči Pariza rekao da bi netko drugi trebao nastaviti ono što sam započeo. Kako me očito nisu dobro čuli, sada im poručujem da moraju pronaći novog izbornika, rekao je Pešić i dodao:

'Uvijek ću biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se sada posvetiti drugim projektima za koje nisam imao vremena jer sam bio potpuno posvećen reprezentaciji.'

Prema određenim izvorima, Pešićev nasljednik mogao bi biti Saša Obradović, koji uspješno vodi Monaco i učinio ga jednim od najboljih klubova u Euroligi.

Košarkaški savez Srbije nema puno vremena za odabir novog izbornika jer za dva mjeseca počinje nastavak kvalifikacija za Eurobasket. Orlovi imaju maksimalan učinak u grupi s Finskom, Gruzijom i Danskom, te su već blizu plasmana na završni turnir.