upitna obrana naslova

Oglasio se olimpijski prvak: Ležim u krevetu, bespomoćan...

  • A.H./Hina
  • Zadnja izmjena 04.08.2024 21:12
  • Objavljeno 04.08.2024 u 21:12
Bionic
Reading

Branitelj naslova olimpijskog pobjednika u skoku u vis, Talijan Gianmarco Tamberi (32) završio je u bolnici. Nagađa se zbog problema s bubrežnim kamencem.

Tamberi je prije tri godine u Tokiju podijelio zlatnu medalju s Katarcem Mutazom Barshimijem, inače svojim velikim prijateljem. S velikim ambicijama je čekao i nastup u Parizu, no danas je na društvenim mrežama objavio fotografiju iz bolničkog kreveta. "Nevjerojatno... Ovo ne može biti istina," napisao je.

"Osjetio sam probadajuću bol u boku. Hitna, CT, ultrazvuk, krvna slika. Vjerojatno bubrežni kamenac. I sada, tri dana prije događaja za koji sam sve žrtvovao, ležim u krevetu, bespomoćan, s temperaturom od 38.8 stupnjeva."

Tamberi je otkrio kako se još nalazi u domovini i morao je odgoditi let za Pariz za sutra.

'Trebao sam započeti svoje putovanje prema ovom velikom snu, ali umjesto toga su mi savjetovali da odgodim putovanje u nadi da će uz malo odmora ova noćna mora završiti. Samo jedno je sigurno, ne znam kako ću doći tamo, ali bit ću tamo, ispustit ću dušu do posljednjeg skoka, kakvo god stanje budem', napisao je.

Kvalifikacijsko natjecanje je u srijedu, a finale u nedjelju. Aktualni olimpijski pobjednik i svjetski prvak u skoku u vis imao je nezgodu i na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Tamberi se toliko zanio prilikom mahanja talijanskom zastavom s brodice koja je plovila Seinom da mu je vjenčani prsten skliznuo s prsta te završio u rijeci.

'Bilo je previše vode, a kad svemu tome dodate i neukrotivi entuzijazam zbog onoga što sam radio. Ostaje činjenica kako sam osjetio da mi je prsten skliznuo, vidio sam ga kako leti. Zauvijek će ostati u koritu rijeke u Gradu Ljubavi. A možda je to i dobar znak kako ću se kući vratiti i s većim zlatom', poručio je tada Tamberi koji se nakon svečanosti vratio u Italiju kako bi se u miru pripremao za pariški nastup.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal