KRIVA TRIBINA, KRIVI KLUB

Ogorčena Istra 1961: Naštetili su ugledu kluba, suigrača, grada...

07.09.2016 u 17:31

Bionic
Reading

Istra 1961 oglasila se priopćenjem povodom toga što su njihova dva mlada igrača u sektoru za gostujuće navijače bodrila suparnički klub Dinamo

Priopćenje pulskog prvoligaša prenosimo u cijelosti:

'Nogometni klub Istra 1961 u potpunosti opovrgava informaciju i odbacuje tvrdnje koje su se pojavile u pojedinim medijima kako je klub najavio jednostrani raskid ugovora s igračem Davidom Barišićem. Vodstvo kluba još nije donijelo nikakvu odluku o načinu kažnjavanja igrača Davida Barišića i Viktora Marića, koja će biti donesena u skladu s internim klupskim pravilima.

Nogometni klub Istra 1961 izražava razočaranje postupcima spomenutih igrača koji su prvenstvenu utakmicu protiv Dinama pratili s južne tribine namijenjene gostujućim navijačima i time, svojim ponašanjem, naštetili ne samo ugledu kluba, već i ugledu suigrača, svoga grada i Istarske županije. Razočarani smo postupcima igrača u koje je klub uložio značajan iznos sredstava, ne samo kroz profesionalne obveze, već i kroz njihov dugogodišnji razvoj.

NK Istra 1961 ograđuje se i od objave igrača na društvenim mrežama koje su dodatno digle tenzije, čime su oni još jednom iskazali veliku dozu nepoštovanja prema klubu i samim navijačima.'

Inače, o svemu su se dva dana ranije očitovali i Demoni, najvatreniji navijači Istre 1961. Oni su jasno poručili kako za tu dvojicu nogometaša više nema mjesta u njihovom klubu.

'Viktor Marić i David Barišić, juniori Istre 1961, koji su već bili priključivani seniorskoj momčadi, te večeri nisu sanjali da će i oni jednog dana istrčati na teren protiv istog tog Dinama, niti su se veselili pogotku svoga kolege juniora Ivora Ljubanovića.

Oni su se veselili pogocima Ćorića i Soudanija, oni su se veselili pobjedi Dinama, s tamo nekim potpuno stranim ljudima na južnoj tribini Drosine i tako direktno pljunuli u lice klubu, navijačima i svojim suigračima kako juniorskim, tako i seniorskim.

Nakon reakcije KN-a Demoni Pula o tome događaju iz kluba dobivamo pozitivnu reakciju o tome da ta dva igrača nikad više neće nastupiti za Istru 1961.

Možda nismo 'velik' klub kao Dinamo, možda nemamo rezultate kao Dinamo, ali i dalje imamo svoj ponos i identitet kluba.

SAMO JEDAN KLUB U GRADU.'