VELIKA POGREŠKA

Oko sokolovo o spornoj situaciji koja je digla na noge nogometnu Hrvatsku

17.04.2017 u 20:55

Bionic
Reading

U sportskoj emisiji 'Stadion' na HRT-u ponajviše se govorilo o utakmici 28. kola MAXtv Prve lige između Lokomotive i Dinama (1:2)

Dinamo je slavio u dvoboju u Kranjčevićevoj iako je gubio 1:0. Hrvatski prvak je došao do preokreta preko Hodžića koji je zabio oba pogotka iz penala.

Mateo Beusan, oko sokolovo, prokomentirao je to rekavši da su oba kaznena udarca ispravno dosuđena, ali je zato sudac grubo pogriješio u 18. minuti utakmice, prilikom vodstva domaćina.

'Capan je napravio prekršaj pa je Soudani prvi put udario, pa nakon toga i drugi put namjerno đonom. Nema što sudac pokazivati na bedž Uefe - Soudani mora poštivati suparnika, a sudac pravila nogometne igre. Jedina ispravna odluka bila je - Capanu žuti, a Soudaniju crveni karton', jasan je bio Beusan.

Može li se alžirski napadač naknadno suspendirati?

'Članak u Disciplinskom pravilniku usvojenom u travnju prošle godine kaže da odluke donosi sudac, one su konačne, ali iznimno se mogu ispraviti očite pogreške. Za pokretanje postupka netko mora podnijeti disciplinsku prijavu', dodao je Beusan.