IMA TOGA JOŠ

On je osvojio Zadrane, ona njega. Azra i Amar Gegić brane boje zadarskih klubova

01.10.2024 u 16:21

Bionic
Reading

Košarkaška ljubavna priča u Gradu košarke

Zanimljiva košarkaška priča stiže iz Zadra. Dolaskom reprezentativca Bosne i Hercegovine Amara Gegića u redove aktualnog hrvatskog prvaka KK Zadar potpuno neplanirano košarkaški angažman pronašla je i njegova supruga Azra Alispahić Gegić.

Azra je u Zadar stigla kao podrška Amaru. Nakon jednog probnog treninga u ŽKK Zadar plus pala je odluka. Vraća se košarci nakon dvije godine pauze.

Kum Jusuf Nurkić

Azra i Amar su se vjenčali u srpnju ove godine u Mostaru. Amarov kum je bivši igrač Zadra i NBA igrač Jusuf Nurkić, koji je obećao da će se jednu sezonu vratiti odigrati za KK Zadar, dok je Azra kći poznatog košarkaškog trenera Kemala Alispahića, javlja portal Basketball.hr.

Sestre košarkašice

I tu priči nije kraj. Azrine mlađe sestre Zerina (27) i Neira (25) također su košarkašice te su sve tri zajedno igrale za OKK Spar, ŽKK Željezničar i ŽKK Play Off. Azra ima 29 godina, visoka je 180 cm i pokriva poziciju krila. Posljednji klub u kojem je igrala bio je Gran Canaria. Za kraj dodamo kako je Amar rođen u njemačkom Stuttgartu, a Azra u švicarskoj Lausannei.