BIVOL IZGUBIO

Organizator najboljeg boksačkog meča današnjice je nezadovoljan: 'Rezultat je nepravedan'

13.10.2024 u 13:26

Bionic
Reading

Ruski nokauter Artur Beterbiev ispisao je povijest u Kraljevskoj areni u Rijadu u Saudijskoj Arabiji svladavši dosad neporaženog Dmitrija Bivola i postavši neprikosnoveni prvak poluteške kategorije.

Borba je bila iznimno napeta. Bivol je u ranim rundama kontrolirao situaciju koristeći svoj briljantni rad nogu, udarce iz kontre i preciznost, ali s vremenom se Beterbievov agresivni stil i moćne kombinacije pokazale presudnima. Kako je meč odmicao, Bivol je sve više gubio na pokretljivosti, što ga je učinilo ranjivijim.

Iako su mnogi vjerovali da je borba mogla otići na obje strane, konačne sudačke odluke izazvale su brojne kontroverze. Jedan sudac je dao čak osam rundi Beterbievu (116-112), što je izazvalo val reakcija na društvenim mrežama, uključujući optužbe za korupciju i neznanje.

Jedna od najutjecajnijih figura u svijetu boksa i organizator ove borbe, Saudijac Turki Alalshikh, otvoreno je izrazio neslaganje s odlukom. Iako je pohvalio borbu kao jednu od najboljih u posljednjih 20 godina, smatra da je Bivol zaslužio pobjedu te se zalaže za revanš: 'Mislim da je rezultat nepravedan. Obojica su mi poput braće, ali mislim da je Bivol dobio dvije runde više. Idemo sad pokušati dogovoriti revanš', izjavio je Alalshikh.