RIJEKA BEZ POPUSTA

Osijek dolazi na Katridu po bod(ove) spasa!

23.05.2015 u 10:27

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu dvije utakmice 35. kola MAXtv Prve lige. Na Kantridi Rijeka dočekuje Osijek (19 sati, Arenasport 3)

Domaćin je protiv Zadra pokazao da ne misli pomagati nikome u borbi za ostanak pa se od njih i danas može očekivati maksimalan pristup. Raspletom jučerašnje utakmice Zadra i Slavena, gostima je za izbjegavanje zadnjeg mjesta dovoljan i bod u zadnja dva kola.

Rijeka je u Zadar otputovala praćena različitim komentarima. Uglavnom se nagađalo oko njihovog motiva te su bile različite teorije kome bi momčad s Kantride mogla pomoći. Zadranima nisu s obzirom da su ih glatko pobijedili. Uvod u današnji dvoboj je sličan, a takav bi mogao biti i epilog. Barem, ako je suditi prema najavi trenera Keka:

'Pravo Osijeka je da odluči kako će odigrati i pokušati doći do bodova, na nama je da se postavimo na svoj način i razmišljamo o sebi. Igrat ćemo s dvije špice, bit će nekih promjena u sastavu u odnosu na ogled protiv Zadra. Ne trebamo ništa previše mijenjati, posebice ne u taktičkim varijantama. Imamo na raspolaganju dovoljno igrača da sastavimo ekipu koja mora napadati, tražiti gol i kontrolirati igru.'

Uz ranije ozlijeđene Maleša i Moisesa, danas još neće moći računati na Kneževića i Vešovića. Kako nije riječ o standardnim prvotimcima, tako se niti njihov izostanak ne bi trebao previše reflektirati na igru.

'Najsretniji bi bili da završimo sezonu na Kantridi pobjedom, uložit ćemo sav trud da to ostvarimo. Treba razmišljati o igri i zadovoljiti apetite koje imamo. To je ono što me zanima. U sportu se svako opuštanje kažnjava, ne treba nam to', zaključio je Kek.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.


Osijek je pobjedom protiv Istre napravio ogroman korak prema ostanku u ligi. No, taj ogroman korak je HNS posljednjih dana pretvorio u divovski. Naime, Zadrani su 'izbačeni' iz lige nakon što im je uskraćena licenca pa su tako demoralizirani jučer pali bez ispaljenog metka na 'vaterpolo' utakmici koja se može odigrati samo u Hrvatskoj. Možda i u još nekoj 'banana' državi.

Osječanima je tako dovoljan jedan bod u zadnja dva kola da izbjegnu zadnje mjesto. A, budu li i predzadnji, lako je moguće da neće igrati kvalifikacije za ostanak. Naime, to će ovisiti o tablici 2. HNL s obzirom da ni tamo nisu svi dobili licence za nastup u elitnom rangu. Dojam je da su u HNS-u i ovaj put mislili na sve...

'Tko zna što će na kraju ispasti od svih tih odluka. Mi moramo ispuniti vlastiti cilj, ne smijemo biti zadnji na ljestvici. Imamo dva kola do kraja i moramo biti bodovno učinkoviti', rekao je trener Šušak.

Prilikom sastavljanja ekipe je imao dosta problema s obzirom da su mu Barišić i Lukić kartonirani, a da zbog ozljeda nema još ni Platera, Kurtovića i Jamka.

'Istina je da ćemo biti oslabljeni, ali to nas ne priječi da prikažemo fanatičnu borbenost. Ono kako je Split igrao u finalu Kupa primjer je kojeg želim da usvoje i moji igrači. Neće biti lako, ali vrijedi pokušati', zaključio je Šušak.