OKRŠAJ U GRADSKOM VRTU

Osijek ima priliku dodatno uzdrmati Mamićev Dinamo!

19.07.2015 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon neuvjerljivih nastupa protiv Hajduka i Fole, pred Dinamom trenera Zorana Mamića novi je ozbiljan izazov, gostovanje u Gradskom Vrtu (19h, Arenasport3) na kojem nije uvijek dobro prolazio...

S puno skepse su navijači Osijeka ispratili svoje igrače na gostovanje u Zagreb. Loši lanjski rezultati u kombinaciji s puno odlazaka uoči nove sezone nisu baš temelj optimizma. Ipak, pod vodstvom novog trenera Beseka su odigrali tvrdu utakmicu u kojoj su se bolje snašli i osvojili tri boda. Time su potvrdili kako im je Zagreb uistinu prava mušterija.

'Zadovoljan sam time što smo napravili u prvom kolu, a nemamo se zašto ustručavati uoči današnje utakmice. Mislim da možemo pobijediti i učiniti navijače ponosnima,' rekao je Besek.

Nije previše pričao o taktici i sastava uoči susreta, no za pretpostaviti je da će se primarno orijentirati na destrukciju i čuvanje vlastitog gola. Što će dulje odolijevati napadima Dinama, to će nervoza kod Zagrepčana biti sve veća. A, to je onda prilika za Osijek...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Zbog ozljeda neće biti Škorića i Grgića, no navikli su domaćini i na puno veće i brojnije probleme. Prema najavama sustav bi trebao biti 4-4-2 s dva izrazita defanzivca (Kurtović i Radotić) u sredini terena. U napadu bi priliku opet mogli dobiti mladići Mandić i Špoljarić. Najveća bojazan vjerojatno postoji oko igre posljednje četvorke koja još uvijek nije uigrana.

Nije Dinamu uoči prve utakmice drugo pretkola Lige prvaka pomogla ni činjenica da su iz pritvora puštena braća Mamić. Zdravko se pojavio u loži kao osloboditelj, dok je Zoran ipak bio nešto diskretniji te pustio Krznara da odradi posao na klupi. A, on ga nije odradio na najbolji mogući način. Mršavih 1:1 protiv predstavnika Luksemburga izgleda još gore ako znamo da je Dinamo zadnjih pola sata imao igrača više. I u tom periodu ostao praktički bez pravog pritiska i prilika.

'Gradski vrt je tradicionalno teško gostovanje za nas, nitko lako ne odnosi bodove iz Osijeka i čeka nas teška utakmica po vrlo vrućem vremenu. Imaju par promjena u momčadi, ali ono što nisu mijenjali su pobjedničke navike i samo su u novoj sezoni nastavili s odličnim igrama i pobjedama s kraja prvenstva,' rekao je trener Mamić u najavi.

Nije mogao pobjeći od pitanja o lošem ulasku u sezonu i tu je bio prilično iskren:

'Sigurno da u prve dvije utakmice momčad nije pokazala igru kakvu bismo mi željeli odnosno kakvoj smo se nadali i bit će nekih promjena u sastavu, ali ne mogu unaprijed reći kojih. Kažem, siguran sam da će momčad koja istrči u Gradskom vrtu odigrati na boljoj razini nego do sada.'

Ako je vjerovati maksimirskim izvorima, tada su to promjene u posljednjoj liniji. Pinto i Pivarić će svoje bekovske pozicije prepustiti Matelu i Barišiću, a i Sigali bi mogao zaigrati umjesto Taravela. Od ozljede se oporavio Ademi te će i on naći svoje mjesto umjesto Goncala u sredini terena. Prema naprijed ipak ne treba očekivati previše promjena, teško će se Mamić u ovoj situaciji odreći svojih zvijezda Pjace, Roga, Soudanija i Henriqueza.

Određenih problema s ozljedama i dalje imaju, no to nije niša što ne bi mogli nadoknaditi protiv momčadi ranga Osijeka.