uoči derbija protiv Dinama

Osijek još ne zna za poraz, a trenera Zekića izbacilo iz takta jedno pitanje; evo kako je odbrusio

13.08.2018 u 10:41

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka, koji su apsolutni hit nove sezone HT Prve lige, u prva tri kola upisali su tri pobjede te su tako zadržali stopostotni učinak i prvo mjesto na ljestvici

Takav početak sezone malo tko od navijača Osijeka mogao je očekivati, pogotovo nakon teških utakmica protiv škotskog velikana Glagow Rangersa kojeg su u kvalifikacijama za Europsku ligu poprilično namučili.

Nakon te dvije sjajne utakmice, u kojima je momčad trenera Zorana Zekića vrlo dobro parirala, trener Rangersa Steven Gerrard prognozirao je Osijeku borbu za titulu prvaka u Hrvatskoj. Očito je legendarni igrač Liverpoola vidio ono što mnogi nisu.

>> Siloviti Osijek učvrstio se na vrhu: Stradala Istra, a sljedeći na redu je Dinamo

Nakon pobjeda protiv Hajduka i Rudeša Osijek je pred svojim navijačima u Gradskom vrtu lako nadigrao Istru 3:0 te s maksimalnih devet bodova čvrsto drži prvo mjesto HT Prve lige. Poznat je i podatak kako je ovo za Osijeka najbolji start domaćeg prvenstva u povijesti, a dodajmo tome kako su sa 10 golova najefikasnija momčad prvenstva.

I 25-godišnji Nigerijac Ezekiel Isoken Henty, koji je stigao na posudbu iz mađarskog Videotona, pokazao se kao pun pogodak jer je trenutačno s tri pogotka prvi strijelac lige. Podsjetimo, Nigerijac je postigao gol u sva tri odigrana kola HT Prve lige, a protiv Hajduka atraktivnim škaricama.

Osijek - Istra 1:0 (Henty 49) Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Vjerojatno niti trener Zoran Zekić prije mjesec dana nije očekivao da je dobio takvo pojačanje

'Protiv Istre je bilo dosta nervoze u prvom poluvremenu, ali smo znali da će biti lakše kad zabijamo gol. Tako je i bilo kad je Henty majstorski zabio', kratko je rekao Zekić koji se sada okreće derbiju protiv Dinama kod kojeg njegova momčad gostuje sljedećeg petka. To će definitivno biti ispit zrelosti za ovu momčad.

No, Zekića su nakon utakmice naljutila pitanja novinara, zbog nekih zamjena igrača, kako je prerano odlučio zatvoriti utakmicu:

'Valjda sam jedini trener u Hrvatskoj koji uvijek mora svoje odluke objašnjavati pa mi nije teško ni ovaj puta. Osjetio sam da su neki igrači energetski pali i te zamjene su moje odluke. Nisam zatvarao utakmicu', kratko i jasno odbrusio je temperamentni Zekić koji je već sada mislima na utakmici u Maksimiru.

Svjestan je kako momčad još nije potpuno uigrana, ali deset postignuti golova i maksimalnih devet bodova nakon tri kola daju mu pravo da bude optimist:

'U velikom dijelu sam zadovoljan iako nam kombinatorika nije najbolja. Ovo nam je tek druga utakmica u ovom sustavu. Stigli su neki novi igrači, a teško je sve to veznim igračima pohvatati. Ima stvari na kojima moramo poraditi, ali nećemo tražiti dlaku u jajetu. Nadam se da ćemo se što bolje pripremiti za Dinamo', kazao je Zekić dodavši:

'Zabili smo dosad 10 golova i moramo biti zadovoljni napadačkim dijelom jer smo u tom segmentu dosta opasni. Eto, protiv Istre smo izgledali puno ozbiljnije i nismo se raspadali kao protiv Rudeša. Uvijek kao trener inzistiram na ozbiljnosti.'

Hrvatska 1. liga

Osijek-Istra 19613:0
Rijeka-Hajduk1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Osijek33009
2.Rijeka32107
3.Lokomotiva32107
4.Dinamo Zagreb32107
5.Inter Zaprešić31023
6.Slaven Belupo30212
7.Hajduk30212
8.Rudeš30121
9.Gorica30121
10.Istra 196130121

Sljedeće utakmice

17.8.Dinamo Zagreb-Osijek
18.8.Istra 1961-Lokomotiva
19.8.Rudeš-Rijeka
19.8.Hajduk-Gorica
25.8.Gorica-Rudeš
  • +3
HT Prva liga, 3. kolo: Osijek - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL