OKRŠAJ U VINKOVCIMA

Osijek u slavonskom derbiju traži novi skok ispred Hajduka

20.11.2016 u 10:52

Bionic
Reading

U nedjeljnoj utakmici 16. kola MAXtv Prve lige (Arenasport3, 15h) nogometaši Cibalije pokušat će iznenaditi ove sezone odlični Osijek koji bi pobjedom opet preskočio Hajduk na ljestvici...

Dvotjedna prvenstvena pauza označila je i kraj boravka na klupi vinkovačke Cibalije Stanka Mršića. Kako to već u trenerskom poslu biva, presudili su mu loši rezultati i samo osam bodova prikupljenih u 15 kola.

Nije naravno Mršić jedini krivac jer povratnik u 1. HNL loše stoji financijski i kadar mu je sužen kvalitetom i brojem, te će teško i Mršićev nasljednik nešto značajnije promijeniti.

Dosadašnji pomoćnik Siniša Sesar bit će na klupi Vinkovčana do kraja ovogodišnjeg dijela sezone, a poklopilo se da će debitirati u slavonskom derbiju protiv Osijeka.

To je uvijek utakmica posebnog naboja i motiva, bit će na tribinama mnogo navijača oba kluba i očekuje se žestoka borba u kojoj bi se na obje strane samo pobjeda označila punim uspjehom, premda je za Cibaliju svaki bod bitan, a Osijek je realno favorit i kvalitetniji sastav u ovom trenutku. Dovvoljno je to potkrijepiti podatkom kako ima čak 22 boda više od Cibalije.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge.

'Ovo nije utakmica kao ostale, a ponajprije je drugačija glede motivacije igrača jer ih se uopće ne treba dodatno motivirati. Dovoljno im je kazati da se igra protiv Osijeka i na sve su spremni. Moramo danas biti maksimalno koncentrirani u obrani jer to je temelj uspjeha, a isto tako trebamo biti efikasniji ako želimo osvojiti sva tri boda,' pojašnjava novi trener Cibalije Siniša Sesar, a i dalje ima briga oko izostanaka.

Zadnji vezni Tomašević je kartoniran, Muženjak i Žderić ozlijeđeni, dok je bolestan i napadač Šimunac, te je njegov nastup upitan. Kapetan Vitaić je blizu oporavka i bit će na klupi, ali teško da može zaigrati.

'Nećemo jurnuti od prve minute jer su Osječani jako dobri u gostima. Smatram ni da oni neće igrati bezglavo, već će to biti taktička, strpljiva i borbena utakmica do kraja. Ako budemo u situaciji da gubimo pred kraj utakmice, onda ćemo svakako jurnuti jer izgubili 1:0 ili 2:0, svejedno nam je premda osobno očekujem bolji rezultat nego u Osijeku kada smo poraženi rezultatom 0:2. To znači da bi bilo koji pozitivan rezultat bio bolji, bio bih zadovoljan i bodom, ali idemo na sva tri,' naglasio je strateg domaćih Siniša Sesar.

Osijeku je dobro došla pauza jer je djelovao iscrpljeno i izvan forme, za razliku od starta prvenstva kada se pozicionirao na visokim pozicijama, a do prošlih gostovanja u Rijeci i na Poljudu imao je sve pobjede na gostovanjima.

Stala je u međuvremenu realizacija, teško se dolazi do golova, ali to ne znači da momčad trenera Zorana Zekića nema potencijal za popraviti se. Mnogo više se očekuje od prve špice Ejupija, dok je Zekić u prošlim utakmicama mnogo rotirao u veznom redu, tražeći najbolje kombinacije koje bi donijele kreativniju i okomitiju igru.

Tako su donedavno standardni Boban, Petrović i Mioč završili na klupi, a vjerojatno ih isto očekuje i danas u Vinkovcima. Osim efekta derbija, Osijeku bi pobjeda donijela i povratak na treće mjesto, te sigurno gosti dolaze pokušati okruniti svoje trenutačne prednosti.

'Na treninzima izgledamo odlično, igrači su opušteni i rade jako dobro, ali kada dođe utakmica kao da se sputamo i rijetko primjenjujemo ono što uvježbamo. Razgovarali smo u ovoj pauzi mnogo o tim problemima i vjerujem kako ćemo već u Vinkovcima pokazati napredak na tom planu,' nada se trener Osijeka Zoran Zekić, a zbog kartona izostaje mu samo desni bek Matas.

Na njegovo mjesto će Arsenić, dok se na lijevu stranu obrane vraća Borna Barišić, koji je pauzirao u prošlom kolu kada su Osječani sretno i spretno svladali 1:0 Slaven Belupo.

'Derbiji su u pravilu neizvjesni, bez obzira na bodovnu razliku ili trenutačnu formu. Iza nas je stanka od 14 dana, Cibalia je pak promijenila trenera, ali mi se na to ne trebamo obazirati. Moramo se ponajprije koncentrirati na sebe i svoju igru. Ovo nije obična utakmica i vjerujem da igrači to shvaćaju,' kaže Zekić, koji će odluku o sastavu ostaviti do pred početak dvoboja na stadionu u Vinkovcima.

'Imamo igrača, koji su jako pali u formi, a druge je bio uhvatio umor. Ipak, najvažnije je što su svi igrači zdravi, pa imam mogućnost izbora. Nadam se da ću pogoditi dobitnu kombinaciju za pobjedu danas,' odlučan je kormilar gostiju Zoran Zekić.