LAK PROLAZ U KUPU

Osijek uvjerljiv u Stanovima; Bočkaj opet zabio golčinu iz slobodnjaka

25.10.2017 u 17:39

Bionic
Reading

Osijek se plasirao u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je u Stanovima kod Zadra bio uvjerljiv sa 4:0

Osijek nije dozvolio nikakvo iznenađenje kod trećeligaša koji je nekada bio član elitnog razreda. Gosti su se odmah postavili čvrsto na terenu, a na pogodak se čekalo do 17. minute. Tada je slobodnjak izveo majstor za takve udarce Bočkaj, prebacio je živi zid s 20-ak metara, te pogodio lijevi Gluićev kut.

Bilo je još situacija iz kojih je Osijek mogao do povećanja presdnosti, ali umjesto toga domaćin je u 32. imao najbolju moguću priliku za izjednačenje – penal. Lesjak je u šesnaestercu srušio Verunicu, ali je udarac s bijele točke Župana pročitao vratar Antolović.

  • +6
Hrvatski kup - osmina finala, Zadar - Osijek, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

U nastavku Osijek je golovima potvrdio nadmoć. U 48. minuti Grezda se oslobodio pratnje, našao dovoljno vremena i prostora za udarac, uklizao je Sarić, no samo je uspio skrenuti loptu u mrežu.

Sedam minuta kasnije Lukić je ostao sam na rubu šesnaesterca i onda vrlo snažnim udarcem smjestio loptu pod gredu nemoćnog Gluića. 

U 73. minuti pao je još jedan pogodak, Lukić je nesebično proigrao dobro postavljenog Jambora koji iz blizine pogodio lijevi kut za konačnih 0:4.