PRIČA O HRVATU

Ovakvim naslovom je ugledni Kicker počastio Luku Modrića

26.02.2014 u 22:49

Bionic
Reading

Njemački magazin usred je serijala o zvijezdama Svjetskog prvenstva. Na red je došla Hrvatska...

U posljednjem broju Kickera svog je suigrača u velikom tekstu pod naslovom 'Luka Modrić, mali kralj' čitateljima predstavio Ivica Olić.

Priča očekivano ide od najranijih dana Modrićeve biografije, domovinskog rata, skromnih i rizičnih uvjeta u kojima je 'mali kralj' rastao.

Njemački autor cijelo vrijeme naglašava Modrićevu krhku građu koju argumentira generalijama (174 centimetra, 67 kilograma) dovodeći je u disparitet s njegovim žestokim i požrtvovnim igračkim stilom.

'Unatoč svojoj građi, Luka je uspio u zahtjevnome engleskom nogometu. Kako? Bio je prebrz za ostale', rekao je Olić i dodao:

'On je naš najvažniji igrač već dugo, a nakon prelaska u Real Madrid apsolutno je postao igračem najviše svjetske klase.'


'Vodi našu igru i na terenu je vrlo glasan i nametljiv. Izvan njega nećete naći mirnijega, povučenijeg tipa. Daleko od toga da je naš glasnogovornik.'

Temeljito je opisan Modrićev debi za reprezentaciju protiv Argentine i Messija u Baselu 2006. godine, njegovo uvrštenje u idealnu momčad Eura 2008., sazrijevanje u Tottenhamu, prelazak u Real Madrid te konačan preporod pod Carlom Ancelottijem koji od njega traži da zabija još više golova.

Za kraj, još jednom Ivica Olić.

'Kad je nastup u Brazilu u pitanju, Luka može postati jedna od najvećih zvijezda Svjetskog prvenstva.'

Malo Modrićevih majstorija