kraj tradicije

Ovakvo nešto se na Australian Openu nije dogodilo još od 1997. godine; težak je to udarac za prvi Grand Slam turnir sezone

31.12.2021 u 13:29

Bionic
Reading

Sve više tenisačica i tenisača otkazuje nastup na Australian Openu, a organizatore prvog Grand Slam turnira sezone posebno je pogodila činjenica da sestre Serena i Venus Williams definitivno ne dolaze u Melbourne

Serena Williams (40) čak je sedam puta osvajala Australian Open, no najbolja tenisačica svih vremena još je ranije otkazala svoj nastup u Melbourneu zbog ozljede koljena.

Organizatori su se sve do danas nadali kako će barem nastupiti njezina sestra Venus Williams (41) za koju su pripremili posebnu pozivnicu.

I dugo je Venus 'vagala', razmišljala je hoće li krenuti put Australije, a sada je i konačno odlučila. Ona u Melbourneu nikad nije slavila, tri je puta igrala finale, posljednji 2017. godine kad ju je svladala baš sestra Serena. No, četiri puta je Venus AO osvajala u parovima te jednom u mješovitom paru. Ali, ove sezone Venus ipak neće nastupiti.

Kao razlog odustajanja Venus je navela ozljedu noge, ali činjenica je da posljednjih nekoliko godina ne igra dobro i teško da bi mogla biti konkurentna na prvom Grand Slam turniru sezone.

Njezina je odluka teško pala organizatorima jer će se Australian Open 2022. godine po prvi put u posljednjih 25 godina igrati bez sestara Williams! Da, posljednji se put to dogodilo 1997. godine, a od tada je barem jedna od sestara svake godine nastupila u Melbourneu.