PROMOCIJA DOKUMENTARCA

Ove riječi legendarnog Bake Sliškovića odjeknut će Splitom i Dalmacijom

16.07.2024 u 09:28

Bionic
Reading

U Mostaru je u ponedjeljak održana promocija dokumentarca 'HŠK Zrinjski - Priča o ponosu'. Riječ je o filmu koji priča priču o nogometnom klubu koji je simbol Mostara.

Glavna zvijezda događaja bio je Luka Modrić koji je na počecima svoje karijere nosio dres Zrinjskog. Među uzvanicima je bio i legendarni Blaž Baka Slišković koji je aktivno sudjelovao u nastajanju filma.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U razgovoru za RTL reporter Rade Županović Slišković je rekao:

'Moj pokojni djed je bio jedan od osnivača Zrinjskog. Osnovati nogometni klub s hrvatskim predznakom u Kraljevini Jugoslaviji je bilo teško. Moramo njegovati tu tradiciju i poštivati druge. Zrinjski će opstati i prenositi slavu Mostara, ovog kraja i cijele Bosne i Hercegovine', naglasio je Slišković kojeg je potom dočekalo pitanje kojem klubu srce više naginje, Zrinjskom ili Hajduku.

  • +11
Luka Modrić stigao u Mostar; premijera dokumentarnog filma'HŠK Zrinjski - Priča o ponos' Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic/PIXSELL

'Obiteljski sam vezan za Zrinjski, ali Hajduk mi je u srcu još prije nego sam obukao njegov dres. Još dok sam igrao u Veležu zamišljao sam se u bijelom dresu. U Splitu sam proveo pet nezaboravnih godina. Tako da mi je teško reći tko mi je više u srcu. Hajmo reći pola-pola', odgovorio je legendarni Baka.

>> Objavljena je satnica 1. kola SuperSport HNL-a; evo gdje gledati utakmice nove sezone