KLJUČAN TRENUTAK

Ovim poenom Federer definitivno je slomio Đokovića

18.11.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Švicarac Roger Federer slavio je u dvoboju 2. kola ATP mastersa u Londonu protiv prvoga igrača svijeta Novaka Đokovića s 7-5, 6-2 te je za vrijeme meča odigrao par briljantnih poteza

Švicarski čarobnjak pružio je vrhunsku predstavu kako bi u dva seta slomio Đokovića te se plasirao u polufinale. Bilo je tu fenomenalnih poteza, ali jedan je bio važnijih od svih.

Federer je imao set-loptu za prvi set na Đokovićev servis. Kod izlaska na mrežu Srbin mu je nezgodno vratio lopticu, ali je Federer lagano postavio reket, skratio lopticu i uz to pogodio crtu. Neuhvatljivo i za Đokovića.

Federer tako i dalje vodi u međusobnom omjeru 22-21.

'Prije početka turnira sigurno ga ne bi izabrao, jer je Đoković imao sjajnu sezonu na dvoranskoj podlozi, ali opet, cijeli dan sam osjećao da imam dobre šanse', rekao je Federer koji je tako 13. puta izborio polufinale završnog turnira u 14 nastupa.

'Da, ima dana kada se ne osjećate dobro, ni približno. Zasluge za to ima i Federer koji je mijenjao udarce, stalno mi vraćao lopticu na drugačiji način. Napravio sam i dosta neprisiljenih pogrešaka i tako mu pomogao kod pobjede', rekao je Đoković.