psk_2

večeras od 19 sati

Ovo je 11 Vatrenih koji će istrčati protiv Makedonaca; nikad nisu igrali zajedno...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 03.06.2024 08:55
  • Objavljeno 03.06.2024 u 05:58
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 19 sati na rasprodanoj Rujevici igra prvu pripremnu utakmicu uoči Eura u Njemačkoj. 'Vatreni' će snage odmjeriti s reprezentacijom Sjeverne Makedonije

Za prvu pripremnu utakmicu Makedonci bi trebali biti idealan protivnik jer 'vatreni' još nisu kompletni pa će izbornik Zlatko Dalić imati priliku isprobati i neke nove taktičke kombinacije na terenu.

Utakmica na Rujevici igra se od 19 sati, a ako je suditi prema do sada viđenom na treninzima reprezentacije Dalić bi na teren trebao izvesti 11 'vatrenih' koji do sada zajedno nikad nisu igrali službenu utakmicu!

Od ranije se zna da će ovaj ogled zbog klupskih obveza propustiti kapetan Luka Modrić te Marcelo Brozović i Mario Pašalić.

'Šansu će protiv Makedonije dobiti 16 igrača, neki će još odmoriti, a Nikola Vlašić neće ni igrati jer ne želimo ulaziti u rizik iako je u dobrom stanju', najavio je izbornik Dalić te dodao:

'Ivan Perišić će igrati sat vremena, jako dobro trenira, ali moramo ga vidjeti u utakmicama. To želi i on sam. Tijekom ponedjeljka se priključuju Brozović i Pašalić, a u utorak dolazi Modrić pa ćemo biti kompletni i fokusiramo se na Portugal.'

  • +26
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 2.6.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

Kako se čini prema posljednjim treninzima, Dalić bi protiv Makedonije trebao krenuti s Livakovićem na golu, desni bek bi trebao biti Juranović, a lijevi Sosa. Stoperski par bi trebali činiti Vida i Erlić, a u veznom redu Majer i Kovačić kojemu će ovo biti 100. utakmica u dresu reprezentacije. Dojam je da bi ispred njih kao ofenzivni vezni mogao zaigrati Baturina. Na lijevom krilu je prema najavama Perišić, desno bi trebao biti Kramarić, a u vrhu napada Petković.

Vjerojatnih 11 'vatrenih' za Sjevernu Makedoniju:

Livaković - Juranović, Vida, Erlić, Sosa - Kovačić, Majer - Kramarić, Baturina, Perišić - Petković

Još je ranije Zlatko Dalić najavio kako će protiv Makedonije prednost imati igrači koji su od prvog dana na pripremama. To su redom - Labrović, Ivušić, Juranović, Šutalo, Vida, Sosa, Majer, Sučić, Ivanušec, Perišić, Pjaca i Marco Pašalić. Tako bi, prema izbornikovim riječima, svi oni trebali danas dobiti minutažu jer je dogovoreno da će momčadi mijenjati po šest igrača na utakmici.

  • +19
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, Rijeka, 30.5.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal