ovo nismo očekivali

Ovo je čovjek za kojeg Kalinić kaže da 'drži sve konce' u Hajduku

11.09.2024 u 17:22

Bionic
Reading

Osim u Hajduku, Pavelin je aktivan i kao član Nadzornog odbora Zračne luke Split, a njegovo profesionalno obrazovanje uključuje diplomu s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu te EMBA studij na poslovnoj školi Bled u Sloveniji.

U Hajduku je ponovno došlo do previranja, nakon što je Nikola Kalinić smijenjen s pozicije sportskog direktora. Kalinić je održao samoinicijativnu konferenciju za medije, na kojoj je oštro kritizirao Nadzorni odbor kluba i njegovog predsjednika Aljošu Pavelina, koji ga je postavio na tu funkciju.

'Ljudi koji su mi bili nadređeni su imali pripremljene neke trenere za koje ja nisam htio ni čuti, želio sam svog trenera iza kojeg ću ja stajati. Predsjednik me zvao i rekao da dobivam otkaz, rekao sam mu da nema problema i da znam da to nije njegova odluka. Aljoša Pavelin vodi klub', rekao je Kalinić.

Pavelin, koji je na funkciju predsjednika Nadzornog odbora stigao 2022. godine, već je smijenio drugog sportskog direktora u svom mandatu, nakon što je ranije otišao Mindaugas Nikoličius. Pavelin, rukovoditelj s više od 20 godina upravljačkog iskustva, trenutno obnaša dužnost glavnog izvršnog direktora PBM Grupe, specijalizirane za brodske motore i sustave upravljanja, te ima bogato međunarodno iskustvo iz telekomunikacijske i brodograđevne industrije.

  • +29
Hajduk - Osijek (31.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic