sezona 2023/24.

Ovo je najbolja momčad u HNL-u; ipak ima iznenađenja, a jedan detalj je zanimljiv

27.05.2024 u 13:02

Bionic
Reading

Kraj još jedne sezone u SuperSport HNL-u predstavljamo vam najbolju momčad najvišeg ranga hrvatskog nogometa

U odabiru momčadi po ocjena SofaScorea nema mnogo iznenađenja, osim možda prisutnosti dvojice igrača splitskog Hajduka, s obzirom na to da se gleda cijela sezona, svoje mjesto pod Suncem pronašli su Marko Livaja (7,38) i Zvonimir Šarlija (7,08). Razlo gje što se radi o igračima koji su zbog ozljeda propustili puno utakmica, ali s druge strane njihova ocjena sve govori. Dok su bili zdravi dominirali su!

Najbolje ocijenjen igrač bio je ujedno i najbolji strijelac ove sezone, Ramon Mierez (7,55), koji je postigao 18 golova te asistirao u sedam navrata.

Najbolju momčad SuperSport HNL-a čine čak četiri Dinamovca; Stefan Ristovski (7,19), Josip Mišić (7,35), Martin Baturina (7,40) te Bruno Petković (7,44). Najbolji Dinamov tandem nije odigrao posljednju utakmicu sezone te čak nisu bili ni na klupi u vjerojatno posljednjem mogućem nastupu za Plave prije transfera.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Također, svoje mjesto su osigurala i tri igrača Rijeke, Ivan Smolčić (7.12), Bruno Goda (7.14) i Niko Janković (7.33). Najbolji golman bio je član Lokosa, Nikola Čavlina (7,13) koji je u 33 upisana nastupa, mrežu uspješno ostavio netaknutom 10 puta.

* više statistika OVDJE

Vrijedilo bi napomenuti i golmana koji je bio najuspješniji po pitanju očuvanja svoje mreže, a nije uvršten u momčad sezone. To je Nediljko Labrović kojemu je to u 35 utakmica pošlo za rukom čak 18 puta. No, on je sezonu završio s prosječnom ocjenom 6,79, a taj detalj je svakako zanimljiv,

  • +11
Dinamo, proslava naslova Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Standings provided by Sofascore