VEĆ JE NA STOLU?

Ovo je ponuda koja će i nezasitnog Kyliana Mbappea 'izuti iz cipela'

16.01.2024 u 18:58

Bionic
Reading

Francuskom nogometnom reprezentativcu i najvećoj zvijezdi PSG-a, 25-godišnjem Kylianu Mbappeu 30. lipnja ove godine istječe ugovor s pariškim klubom, i od 1. siječnja može pregovarati s novim klubom

Iako mu se otvorila mogućnost pregovaranja s novim klubom, Mbappe je odlučio zasad ignorirati sve ponude, odnosno odluku o klubu gdje će igrati sljedećih sezona, prolongirao je za ljeto.

Naravno, svi znamo da je madridski Real najzainteresiraniji, ali realno, niti Kraljevi ne mogu platiti koliko može PSG ili neki od arapskih klubova.

Francuski novinar Daniel Riolo otkrio je kako PSG priprema nestvarnu ponudu za Mbappea. Kompletan iznos bi premašio sto milijuna eura po sezoni.

'U ovoj priči o Mbappeu moramo razjasniti neke stvari. S jedne točke gledišta, imamo ponudu koja nogometašu donosi stari Rim, staru Grčku i egipatske piramide. Nešto što dosad nije doživljeno. To ide dalje od čak sto milijuna eura po sezoni.

To je iznos koji niti jedan drugi klub ne može platiti. Bit će i beneficija za brata, za obitelj, za sve. I za agenciju koju želi osnovati njegova majka. Da budem iskren, to je nevjerojatno.

S druge strane, imamo nešto normalno kada govorimo o Real Madridu. Normalna plaća za nogometnu zvijezdu. Oko 30 milijuna eura, možda malo više.

S time da ne bi bio kralj kluba. U suštini, to bi ga spustilo na zemlju. Mbappe je sada u 'klopci' i mora izabrati. Ovo su opcije. Ako je u pitanju novac...', rekao je Riolo, a prenosi Mundo Deportivo.

Ostaje nam čekati još pet mjeseci kako bismo vidjeli što je Mbappe izabrao, novac ili sportske ambicije. Ako se radi o novcu jasno je da je PSG prva opcija, no ako je riječ o nogometnim ostvarenjima, Real Madrid bi trebao biti izbor.

Francuski mediji ranije su pisali kako Kylian Mbappe želi što duži ugovor u PSG-u. To bi moglo i biti odlučujuće u svemu. No, pričekajmo ljeto.