I BOLT POZIVA

Ovo je prizor nedostojan 'kraljice sportova'

13.08.2016 u 14:16

Bionic
Reading

U petak su na Igrama u Riju počela uzbuđenja u atletici, ali nažalost u nedostojnom ambijentu. Olimpijski stadion prvog dana je bio poluprazan

'Kraljica sportova' nije mogla početi na bolji način, Etiopljanka Almaz Ayana je na deset tisuća metara slavila rezultatom 29.17.45! Više od 14 sekundi brže od dosadašnjeg svjetskog rekorda koji se dugo činio nedostižnim i kojeg je od 1993. držala Kineskinja Junxia Wang.

Taj nevjerojatni rezultat nažalost je ostvaren pred skromnim auditorijem. Doduše, na stadionu je bilo 15-ak tisuća ljudi, možda na pojedinim događajima i preko 20 tisuća, ali to je premalo za zdanje koje prima 60 tisuća duša.

Totalno drugačija atmosfera nego što je bio slučaj prije četiri godine u Londonu kada su se atletska natjecanja od prvog dana održavala pred ispunjenim tribinama.

Zato nije ništa čudno i da je najveća zvijezda Usain Bolt preko svojeg profila počeo pozivati fanove neka kupe ulaznicu za atletiku.

Nadajmo se da će sljedećih dana stadion biti popunjeniji, jer 'kraljica sportova' zaslužuje veličanstvenu atmosferu, a najbolja je pozivnica upravo bio ludi rekord afričke dugoprugašice Ayane.